andrew yang

Charlie Lee van Litecoin ontmoet 2020 presidentskandidaat Andrew Yang, koers stijgt

Mooie verrassing gisteren: Charlie Lee, de oprichter van Litecoin en de democratische Amerikaanse presidentskandidaat, Andrew Yang spraken over crypto en blockchain. De presidentskandidaat is altijd al openhartig geweest over zijn fascinatie voor cryptocurrency.

Wie is Yang?

Yang staat bekend als een progressieveling, hij schuwt controversiële voorstellen niet. Zo draait de hele campagne van Yang om een onvoorwaardelijk basisinkomen. Of zoals hij het noemt: Freedom Dividend. Met deze boodschap neemt hij het op tegen andere Democratische presidentskandidaten. De verwachting is dat de winnaar het tegen de republikein Trump mag opnemen.

Hij is ook de enige van alle kandidaten van wie je zou verwachten dat hij pro crypto is. Hij hint dan ook op een toekomstige samenwerking met Charlie Lee.

Groot voorstander van cryptocurrency

Yang’s begrip en bereidheid om te leren over cryptocurrency hebben ertoe geleid dat hij door sommigen wordt aangeduid als de ‘cryptokandidaat’.  Yang over crypto en blockchain:

‘Investeringen in cryptocurrency’s en digitale assets zijn veel beter dan ons regelgevingskader in de VS. We moeten investeerders, bedrijven en individuen laten weten dat wij innovatie en ontwikkeling ondersteunen. De blockchain heeft enorm potentieel. Ik geloof dat blockchain een groot deel van onze toekomst moet zijn. Als ik in het Witte Huis zit, oh jee, dan gaan we als crypto gemeenschap heel veel plezier beleven.’

Een voorbeeld van hoe hij ervoor staat in de Amerikaanse crypto gemeenschap:

Omzetten in beleid

Yang is tot dusverre de enige kandidaat die zich actief heeft uitgesproken over blockchain en cryptocurrency. Hij heeft zijn plannen uiteengezet op zijn officiële website. Hij vertelt hoe hij wilt dat de Amerikaanse overheid om moet gaan met cryptocurrency:

  • definiëren wat een token is, en wanneer het een security is
  • bepaal welke federale instanties regelgevende macht hebben over crypto / digitale activa
  • zorg voor consumentenbescherming op de cryptomarkt
  • verduidelijk de belastingmaatregelen voor het bezitten, verkopen en verhandelen van digitale activa
  • waar mogelijk één nationaal kader te creëren
  • werk samen met de sponsors van de Token Taxonomy Act en wetgevers van Wyoming om landelijk beleid te modelleren naar hun werk

De ontmoeting tussen de twee heren lijkt een politieke move van Yang. Maar er is ook een vruchtbare bodem voor verdere samenwerking, zeker op het gebied van regelgeving en voorlichting rondom crypto.

Of de ontmoeting de reden is waarom Litecoin weer aan het vlammen is, is niet met zekerheid vast te stellen. Dat kan bijvoorbeeld ook door de komende Litecoin halvening komen, die is gepland voor augustus. In ieder geval wel interessant om hieronder de koers in de gaten te houden:

Bekijk actuele koers litecoin

 

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.