Litecoin Foundation sponsort titelgevecht UFC

Litecoin is een van de officiële partners van UFC 232. De foundation sponsort het gevecht Jones tegen Gustaffson 2. Dit gevecht vindt plaats op zaterdag 29 december in Inglewood, Californie.

De Litecoin Foundation zegt dat deze sponsordeal deel uitmaakt van haar inspanningen om de adoptie van digitale valuta’s te versnellen:

“Steeds meer merken en instellingen vragen naar cryptocurrency en blockchain, dit is gewoon nog een ander signaal dat deze technologie mainstream wordt.”

Wat is UFC eigenlijk?

UFC is geen moeilijke crypto-afkorting maar een sportorganisatie. De afgelopen 25 jaar organiseert de Ultimate Fighting Championship gevechten in verschillende gewichtsklassen. Klein begonnen maar tegenwoordig wereldwijd toonaangevend in mixed martial arts.

De Litecoin Foundation ziet parallelen met hun eigen organisatie. Klein begonnen maar door een ‘geweldige community gegroeid. En voortgestuwd door niet aflatende passie en enthousiasme.”

Op hun website wordt dit een mijlpaal voor Litecoin en cryptocurrency in het algemeen genoemd, omdat geen enkele andere munt tot nu toe een UFC-evenement heeft gesponsord.

Toekomstige mogelijkheden

Litecoin:”We beschouwen deze sponsoring als de eerste stap naar wat hopelijk een lange en vruchtbare relatie met UFC zal zijn. We kijken uit naar de mogelijkheid om geweldige dingen te doen met deze ongelooflijke organisatie.”

Wil je de wedstrijd bekijken? Dat gaat via pay-per-view via de website van UFC.

Sport en crypto, een goede match?

  • In december lanceerde de Braziliaanse Premier League voetbalclub Atletico Mineiro een fan-token genaamd “GaloCoin” gebaseerd op Footcoin – een platform voor het maken van utility-tokens op de Ethereum-blockchain. Met het token van Atletico kunnen fans tickets en officiële kleding kopen.
  • In september werkte de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG) samen met blockchain-platform Socios.com om een ecosysteem te lanceren. Met de token kan de club een Fan Token Offering (FTO) lanceren waarmee fans toegang krijgen tot clubfiches. Met de tokens krijgen fans stemrecht in de club.
  • In juni deed ’s werelds grootste crypto-exchange Binance een investering in platform chiliZ. Zij zitten vooral in de eSports.
Delen:

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter