Categories: Litecoin

Litecoin en Grin werken samen aan MimbleWimble

De halving hype van litecoin is inmiddels weggeëbd en de FOMO is afgenomen. Maar dat betekent niet dat er niet meer gewerkt wordt aan de fundamentals van litecoin. Electric Capital onderzocht de ontwikkelactiviteit op het Litecoin netwerk, en kwam tot de conclusie dat er eigenlijk niet veel gebeurde. Litecoin bedenker Charlie Lee is het hier niet mee eens.

Inmiddels is die controverse wel weer afgekoeld. Toch heeft deze beschuldiging litecoin ontwikkelaars wel bewogen om dit beeld tegen te gaan. Litecoin ontwikkelaars zoals Adrian Gallagher delen steeds meer updates.

Ook Charlie Lee informeerde zijn volgers op Twitter over de laatste ontwikkelingen. Hij ging specifiek in op de implementatie van het MimbleWimble-protocol. MimbleWimble is bedoeld om de gebruiker meer privacy te bieden. Volgens zijn tweet werken Lee, David Burkett, hij is de hoofdontwikkelaar van Grin en een Twitteraar genaamd ‘ecurrencyhodler’ aan het ontwerp.

Volgens een bericht van Beam uit februari 2019, heeft Charlie Lee ook Beam benaderd. De Litecoin Foundation wil samenwerken om MimbleWimble via Extension Blocks op hun netwerk te integreren.

Wat is MimbleWimble?

De eerste keer dat er in cryptotermen gesproken werd over MimbleWimble was in 2016. De whitepaper van MimbleWimble werd gedeeld in een bitcoin IRC-chats. Wat de aandacht van de gemeenschap trok, was de Harry Potter-referentie. De naam van het protocol zelf is een ‘vloek op de tong’ in de beroemde filmserie. Een chatter met de naam  Tom Elvis Jedusor (de Franse Tom Riddle, ofwel Voldemort) deelde die de link van het whitepaper. Vlak na het delen van zijn bericht verliet de pseudoniem Tom Elvis Jedusor het project, vergelijkbaar met wat Satoshi Nakamoto bij bitcoin deed.

Een andere Harry Potter fan, met het pseudoniem Ignotus Peverell, startte het Grin-project. Grin is één van de eerste twee MimbleWimble implementaties. De andere is Beam.

MimbleWimble is een blockchain applicatie en -protocol dat moet zorgen voor betere schaalbaarheid, meer privacy en fungibiliteit (moeilijk cryptowoord voor verwisselbaarheid van coins). Litecoin wil dit dus ook in hun protocol verwerken. Nu is de vraag, aangezien litecoin vaak gezien wordt als testlaboratorium voor BTC, of bitcoin bij een geslaagde implementatie, ook MimbleWimble overneemt.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

4 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

6 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

7 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

24 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

1 dag ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

1 dag ago