Litecoin koers analyse: prijs stijgt met 11% in vijf minuten en breekt door trendlijn

In de koersanalyse van vandaag staat litecoin in het zonnetje! Het ‘kleine broertje van bitcoin’ is de afgelopen week namelijk bezig aan een flinke opmars. En zojuist is er iets opvallends gebeurd. De koers van litecoin brak uit een enorme trendlijn, die van 2018 tot nu geldig was.

Uitbraak bevestigd?

De prijs van litecoin is sinds 2018 vooral gedaald, en beweegt zich in een lange trendlijn naar beneden. Litecoin heeft inmiddels meerdere pogingen gedaan om deze trendlijn te doorbreken, de laatste keer was in januari 2019.

Op het moment van schrijven heeft litecoin zich uit deze enorme trendlijn geschud. Dat zie je terug op onderstaande grafiek. En dat kan een positief signaal zijn, het kan de ommekeer van de huidige trend betekenen. 

Litecoin stijgt in vergelijking met bitcoin

Er valt nog iets op als we litecoin vergelijken met bitcoin. De koers van litecoin heeft altijd in meer of mindere mate dezelfde bewegingen gevolgd als de koers van zijn grote broer.  Maar vanaf 20 januari volgt litecoin zijn eigen weg. Waar bitcoin daalt, stijgt litecoin juist. Dat is goed te zien in de grafiek hieronder:

De stijging van litecoin in verhouding van bitcoin zie je ook mooi terug op de LTCBTC grafiek. Dat is de grafiek die de koers van litecoin uitdrukt in bitcoin. Met deze grafiek is het mogelijk om onderlingen prijsbewegingen te zien. Je ziet dat litecoin in vergelijking met bitcoin flink aan het stijgen is. 

Wat gaat de koers van litecoin nu doen?

Het is op dit moment erg spannend om de koers van litecoin te volgen. Welke kant gaat het nu op? Positief is in ieder geval dat de MACD-indicator groen kleurt, wat betekent dat litecoin zich in een positieve trend begeeft. Maar zoals altijd geven we je twee scenario’s.

Bearish

Lukt het litecoin niet om de stijging vol te houden? Dan vindt de koers waarschijnlijk ondersteuning tussen de 25 en 26 euro. In december en januari was dit ook een belangrijke ondersteuning voor litecoin.

Bullish

Gaat het hard met de koers? Dan bevindt de volgende weerstand zich tussen de 42 en 44 euro. Dit is het niveau waar de koers van litecoin flink is gezakt op 14 november 2018.

Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies. Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.