Litecoin koers in de lift: grens van 125 euro overstegen

De motor van bitcoin begint te haperen, maar litecoin doet het de laatste dagen daarentegen goed. Op 10 juni was litcoin voor het eerst dit jaar meer dan 100 euro waard. Op het moment van schrijven heeft litecoin zelfs de grens van 125 euro gepasseerd. Hoe komt deze stijging tot stand?

Oude weerstand wordt nu een ondersteuning

Op Twitter wordt er veel gesproken over de wederopstanding van litecoin. Trader Josh Rager ziet dat een oude weerstand nu een ondersteuning is geworden. Volgens hem dient het niveau van 125 dollar (110 euro) nu als ondersteuning. In andere woorden, een zone waar de litecoin koers niet makkelijk onderdoor komt.

Hij verwacht dat 150 dollar (132 euro) een nieuwe weerstand wordt. Volgens Rager is dit het niveau waarop investeerders hun winst gaan pakken.

#FOMO

Daarnaast heerst er waarschijnlijk veel FOMO rondom litecoin. FOMO staat voor Fear Of Missing Out. Investeerders zijn bang om de boot te missen, en kopen daarom litecoin in. Dit drijft de prijs van litecoin nog verder omhoog.

Zo verschijnen de laatste tijd bijvoorbeeld tweets als deze:

Craig Wright is de man die beweerde Satoshi Nakamoto te zijn, de bedenker van bitcoin. En Charlie Lee is de man achter litecoin.

De aankomende block halving

Daarnaast speelt de litecoin block halving mee. Deze gebeurtenis vindt plaats rond 6 augustus dit jaar, nog minder dan twee maanden te gaan dus. De litecoin block halving is het moment waarop de vaste beloning voor miners wordt gehalveerd. Dat lees je ook terug in onze verwachting van 2019.

Deze beloning is in de vorm van litecoins, en zijn cryptomunten die nieuw op de markt komen. Vanaf augustus wordt de aanvoer van nieuwe litecoins dus ook gehalveerd.

In de periode vóór de vorige litecoin block halving steeg de prijs van litecoin ook. Investeerders lijken nu ook op de block halving in te spelen, waardoor de prijs stijgt.

Altijd op de hoogte zijn van de actuele litecoin koers? Volg de prijs op de voet:

Bekijk actuele koers LTC


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.