Wordt Litecoin de nieuwe privacy coin?

Litecoin wil zich meer gaan richten op privacy. De cryptomunt gaat daarmee de concurrentie aan met onder andere Monero (XMR) en Zcash (ZEC). Charlie Lee, CEO van Litecoin, heeft een tweet geplaatst waarin hij aankondigt dat de verwisselbaarheid en privacy van Litecoin opgeschroeft gaat worden in 2019:

Kleine broertje van Bitcoin

Litecoin wordt altijd gezien als het kleine broertje van Bitcoin: hetzelfde protocol en broncode maakt ze bijna identiek. Litecoin heeft echter een sneller netwerk, transactieblokken worden sneller gevonden en er zijn vier keer zoveel van in omloop.

Maar nu wil de Litecoin community toch een eigen identiteit gaan vormen. Privacycoins zoals Monero (XMR) en Zcash (ZEC) stijgen in marktwaarde, en dat is bij Litecoin ook niet onopgemerkt gebleven. De ontwikkelaars van litecoin zien nu ook wel brood in het verbeteren van de privacy.

Als Charlie Lee beslist om van Litecoin een privacy coin te maken, moet hij wel nadenken over de vorm. Wordt privacy verplicht bij litecoin, of is het een keuze? Dit kan je vergelijken met Monero en Zcash. Bij Monero is privacy de standaard, bij Zcash maakt de gebruiker een keuze.

Koop Litecoin

Privacy: een keuze of verplicht?

Charlie Lee wil van privacy een verplichte standaard maken, net zoals bij Monero (XMR) het geval is.

Maar hoe werkt dat? Litecoins zijn net als bitcoin traceerbaar: je kan zien wat de oorsprong is van elke coin. Charlie Lee wil nu ‘Confidential Transactions’ invoeren bij Litecoin.

Bij Confidential Transactions wordt het bedrag wat je verstuurt versleuteld. De buitenwereld ziet wel dat er een transactie heeft plaatsgevonden, maar niet hoeveel coins er zijn verzonden.

Positief of negatief resultaat?

Op dit moment staat Litecoin op een 7e plek in de coinmarketcap. Het is dan ook een populaire coin en is bij verschillende beurzen beschikbaar.

Dat Litecoin een privacy coin wil worden, kan echter ook negatief uitpakken. Zo is het bij diverse landen verboden om privacy coins te bezitten of uit te geven.

Privacycoins, een hype?

Litecoin is niet de enige coin die zich op privacy richt. Privacycoins Zcash, Monero, Grin en Beam komen de laatste tijd ook veel in het nieuws.

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Verge coin is de beste prive coin

    25 februari 2019