Categorieën: Exchanges

Cryptocurrency beurs Livecoin uit Rusland sluit deuren na hack

Volgens de website van Livecoin, kan de cryptobeurs de activiteiten niet voortzetten vanwege financiële en technische schade veroorzaakt door een aanval op de servers eind 2020. Livecoin kondigde via Twitter aan dat ze de deuren sluiten, met een link naar het nieuwe domein Livecoin.news.

Contact opnemen met Livecoin

Livecoin schrijft dat het ‘het resterende geld’ aan zijn klanten wil betalen en gebruikers vraagt ​​om via e-mail contact op te nemen met de beurs om de verificatie te voltooien. Om de procedure te starten, moeten gebruikers hun gebruikersnamen en de registratiedatum op het platform verzenden.

De beurs beloofde in een antwoord gedetailleerde instructies te geven en merkte op dat claims tot terugbetaling zullen worden geaccepteerd tot 17 maart 2021. ‘Na deze datum worden geen nieuwe verzoeken geaccepteerd, schrijft Livecoin. De beurs heeft niet aangegeven wanneer Livecoin verwacht zijn klanten terug te betalen.

Livecoin waarschuwde gebruikers ook voor niet-officiële Livecoin-chatgroepen die mogelijk valse informatie verspreiden en proberen gebruikers te bedriegen. ‘Door aan deze groepen deel te nemen, loopt u een hoog risico, omdat we geen groepen hebben.’ De enige betrouwbare bron van officiele informatie is de website van Livecoin. Het bedrijf zei ook dat er een lopend onderzoek is.

Wat is er gebeurd?

Eind 2020 slaagden hackers erin de infrastructuur van Livecoin over te nemen en de prijzen op de beurs te wijzigen in abnormaal hoge waarden. Bitcoin werd bijvoorbeeld voor meer dan 300.000 dollar verhandeld, terwijl de bitcoin koers op dat moment 24.000 dollar bedroeg. Sommige gebruikers suggereerden vervolgens dat de hack van Livecoin een exit-scam zou kunnen zijn.

Gebruikers vertrouwen het niet

Veel klanten zeggen dat ze moeite hebben om aanspraak te maken op hun geld, althans, als je de onofficiële Telegram-groep van Livecoin moet geloven. Sommige gebruikers speculeren zelfs dat de laatste aankondiging van Livecoin door hackers is geplaatst, terwijl anderen juridische stappen zetten. Ook zijn er gebruikers die weigeren om hun persoonlijke gegevens naar Livecoin te sturen vanwege hun privacy.

Het gerucht gaat dat Livecoin best veel opvraagt: paspoortscans, woonplaatsinformatie, selfies met hoge resolutie, gegevens over de eerste transactie op de exchange, apparaten die op het platform worden gebruikt, en een video van een opname van de eerste inkomende transactie.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Garlinghouse wil aanklacht SEC tegen Ripple teniet doen met motie

Brad Garlinghouse heeft een kopie vrijgegeven van een brief die was ingediend door zijn advocaten.…

15 uur geleden

Charlie Lee van Litecoin zegt dat NFT lijkt op ICO-hype van 2017

De grondlegger Litecoin trok parallellen tussen de huidige NFT-markt en de beruchte ICO-markt van eind…

17 uur geleden

SushiSwap naast Ethereum en Binance nu ook op Fantom

De gedecentraliseerde geautomatiseerde marktmaker SushiSwap werkt nu ook op andere blockchains behalve Ethereum, waarvan Fantom…

19 uur geleden

Bitcoin in maart naar 73.000 dollar: dit is hoe dat mogelijk is

Even dipte bitcoin vanmorgen onder 50.000 dollar (41.514 euro), maar de cryptocurrency komt sterk terug.…

21 uur geleden

‘Bitcoin binnen 10 jaar mogelijk 1 miljoen dollar’

Jesse Powell, oprichter en CEO van Kraken, legt uit waarom hij gelooft dat bitcoin uiteindelijk…

23 uur geleden

Gerucht: PayPal wil cryptocurrency bewaardienst Curv overnemen

CoinDesk schrijft dat PayPal bezig zou zijn met het overnemen van Curv, een technologiebedrijf dat de…

2 dagen geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct