Aantal crypto lobbyisten in Washington verdrievoudigd

Er zijn steeds meer lobbyisten die zich inzetten voor blockchain en cryptocurrency. Het blijft nog wel een niche maar die kleine groep blijft wel groeien.

Zijn tokens wel of geen security?

In het vierde kwartaal van 2017 werkten nog maar 12 crypto lobbyisten in Washington. Een jaar later zijn dat er alweer 33. Jerry Brito van Coin Center, een non-profitorganisatie die sinds 2014 lobbyt voor cryptocurrency’s, denkt dat dit allemaal te maken heeft met de regulering rondom securities (effecten). Coin Center werkt samen met Warren Davidson (Ohio) en Darren Soto (Florida ), beide zijn leden van de Congressional Blockchain Caucus, aan wetgeving die zou moeten verduidelijken welke cryptocurrency het etiket security moet dragen en nog belangrijker, welke niet.

SEC is onduidelijk

Een andere verklaring is dat de regels nog te vrij te interpreteren zijn. Jonathan Johnson is baas van Medici Ventures, een op blockchain gerichte dochteronderneming van Overstock.com. Hij zegt dat hij op zoek is naar meer duidelijkheid van de SEC over hun cryptoregelgeving.

Medici Ventures huurde eerder dit jaar een drietal lobbybedrijven in. Thompson Coburn, Venable en de Scrivner Leon Group om voor hun het vuile werk in Washington op te knappen.

Consumentenbescherming

Het is belangrijk dat consumenten beschermd worden. En dat kan alleen als wetgevers ook werkelijk in gesprek gaan met consumenten van cryptocurrency’s en blockchainproducten. “Ik denk dat als een nieuwe technologie en nieuwe platforms zich ontwikkelen, te midden van een oudere en zwaar gereguleerde wereld, je zoveel mogelijk legitieme stemmen en mensen nodig hebt als je kunt krijgen,” aldus Izzy Klein. Zij is van de Klein / Johnson Group, deze groep lobbyt namens Securing America’s Internet of Value Coalition. Deze coalitie is in september gelanceerd door een aantal startups waaronder Ripple.

En dan hebben we het eigenlijk alleen nog maar gehad over cryptocurrency’s. Dina Ellis Rochkind, lobbyist bij Paul Hastings zegt dat het nog moeilijker is om aandacht te vragen en te krijgen voor andere toepassingen van blockchaintechnologie. Zij zegt dat het winnen van bondgenoten op Capitol Hill geleidelijk en stap-voor-stap gaat. Capitol Hill is de wijk in Washington DC waar het Congress zit.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.