Nieuw leenprogramma van Binance heeft een loophole door traden van tether voor BNB

Vorige maand voegde Binance een nieuwe dienst toe aan het toch al uitgebreide aanbod: Margin Trading. Om deze service te complementeren heeft Binance nu ook een kredietdienst ontwikkeld genaamd Binance Lending.

Uitlenen zou juist iets op moeten leveren

Deze vullen elkaar goed aan omdat gebruikers bij Binance Lending BNB, ETC en USDT kunnen uitlenen aan Binance, terwijl je bij Marging Trading juist geld leent om te kunnen speculeren op de koers.

Financiële instellingen die beide producten bieden (voor zover dat al mag) zorgen ervoor dat deze twee producten elkaar niet in de weglopen. En ze zorgen er al helemaal voor dat het geen geld kost, maar oplevert. Om winstgevend te zijn moet de rente voor een lening van een financiële instelling hoger zijn, dan als je geld uitleent aan diezelfde instelling. Maar Binance is disruptief, zij pakken het helemaal anders aan en gaan het wiel opnieuw uitvinden.

Hoe werkt dit?

Of dat slim is, is een tweede want dat wiel opnieuw uitvinden is niet in het voordeel van Binance. Slimme handelaren hebben een loophole gevonden waardoor ze tegen een lagere rente van Binance konden lenen en het tegen een hogere rente aan Binance weer kunnen uitlenen. Eens kijken hoe zij dat doen:

Op dit moment biedt Binance gebruikers drie mogelijke cryptocurrency om te lenen: Binance Coin (BNB), Tether (USDT) en Ethereum Classic (ETC). Deze hebben een geanualiseerde rentevoet van respectievelijk vijftien, tien en zeven procent.

Bij ervaren traders moet nu een belletje gaan rinkelen. Wat als je tegen tien procent USDT leent en deze op de markt weer verhandelt voor BNB? Dan kan je die BNB weer uitlenen aan Binance tegen vijftien procent. Tel uit je winst (ok het is vijf procentpunt). Het enige risico wat je loopt is als de markt van BNB zou crashen.

Binance heeft het leenprogramma wel gelimiteerd. Ze lenen dus niet oneindig veel coins van de community. Op dit moment is de limiet van het hele platform 200.000 BNB, 5 miljoen USDT en 20.000 ETC.

Manier om prijs BNB te pompen?

Daniel Phillips van Beincrypto.com rekent uit dat als de volledige aantal van 5 miljoen USDT wordt uitgeleend aan gebruikers, dan levert dat Binance voor een periode van 14 dagen (looptijd lening) 19.250 dollar op. Maar worden die tethers omgezet in BNB en weer uitgeleend aan Binance? Dan kost dat de exchange 28.770 dollar. Daniel Philips:

De enige manier waarop dit gunstig kan zijn voor Binance is als de BNB-prijzen tijdens elke looptijd van de lening stijgen. Dit heeft tot speculaties geleid dat dit niet echt een loophole is, maar een strategie van Binance om de waarde van Binance Coin te pompen, en daar zijn ze behoorlijk goed in.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Euhm, nee?
  Je margin account is een gescheiden account. Ook is margin trading niet “nieuw” op binance. Volgende keer wat beter onderzoek doen.

  28 augustus 2019
  • Heb je het artikel wel goed gelezen of begrepen?

   28 augustus 2019
 • Informateiske heeft het zeker goed gelezen… wat in dit artikel staat is onmogelijk. Je geleend geld staat in een margin wallet en is gescheiden van je Exchange wallet. Je kan geen geleend geld of coins opnieuw uitlenen. Inderdaad doe je onderzoek wat beter voor dat je zo een slecht artikel schrijft…

  27 oktober 2019

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.