Categories: Exchanges

Nieuw leenprogramma van Binance heeft een loophole door traden van tether voor BNB

Vorige maand voegde Binance een nieuwe dienst toe aan het toch al uitgebreide aanbod: Margin Trading. Om deze service te complementeren heeft Binance nu ook een kredietdienst ontwikkeld genaamd Binance Lending.

Uitlenen zou juist iets op moeten leveren

Deze vullen elkaar goed aan omdat gebruikers bij Binance Lending BNB, ETC en USDT kunnen uitlenen aan Binance, terwijl je bij Marging Trading juist geld leent om te kunnen speculeren op de koers.

Financiële instellingen die beide producten bieden (voor zover dat al mag) zorgen ervoor dat deze twee producten elkaar niet in de weglopen. En ze zorgen er al helemaal voor dat het geen geld kost, maar oplevert. Om winstgevend te zijn moet de rente voor een lening van een financiële instelling hoger zijn, dan als je geld uitleent aan diezelfde instelling. Maar Binance is disruptief, zij pakken het helemaal anders aan en gaan het wiel opnieuw uitvinden.

Hoe werkt dit?

Of dat slim is, is een tweede want dat wiel opnieuw uitvinden is niet in het voordeel van Binance. Slimme handelaren hebben een loophole gevonden waardoor ze tegen een lagere rente van Binance konden lenen en het tegen een hogere rente aan Binance weer kunnen uitlenen. Eens kijken hoe zij dat doen:

Op dit moment biedt Binance gebruikers drie mogelijke cryptocurrency om te lenen: Binance Coin (BNB), Tether (USDT) en Ethereum Classic (ETC). Deze hebben een geanualiseerde rentevoet van respectievelijk vijftien, tien en zeven procent.

Bij ervaren traders moet nu een belletje gaan rinkelen. Wat als je tegen tien procent USDT leent en deze op de markt weer verhandelt voor BNB? Dan kan je die BNB weer uitlenen aan Binance tegen vijftien procent. Tel uit je winst (ok het is vijf procentpunt). Het enige risico wat je loopt is als de markt van BNB zou crashen.

Binance heeft het leenprogramma wel gelimiteerd. Ze lenen dus niet oneindig veel coins van de community. Op dit moment is de limiet van het hele platform 200.000 BNB, 5 miljoen USDT en 20.000 ETC.

Manier om prijs BNB te pompen?

Daniel Phillips van Beincrypto.com rekent uit dat als de volledige aantal van 5 miljoen USDT wordt uitgeleend aan gebruikers, dan levert dat Binance voor een periode van 14 dagen (looptijd lening) 19.250 dollar op. Maar worden die tethers omgezet in BNB en weer uitgeleend aan Binance? Dan kost dat de exchange 28.770 dollar. Daniel Philips:

De enige manier waarop dit gunstig kan zijn voor Binance is als de BNB-prijzen tijdens elke looptijd van de lening stijgen. Dit heeft tot speculaties geleid dat dit niet echt een loophole is, maar een strategie van Binance om de waarde van Binance Coin te pompen, en daar zijn ze behoorlijk goed in.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

View Comments

  • Euhm, nee?
    Je margin account is een gescheiden account. Ook is margin trading niet "nieuw" op binance. Volgende keer wat beter onderzoek doen.

Recent Posts

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

4 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

6 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

7 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

24 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

1 dag ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

1 dag ago