Categories: Exchanges

Nieuw leenprogramma van Binance heeft een loophole door traden van tether voor BNB

Vorige maand voegde Binance een nieuwe dienst toe aan het toch al uitgebreide aanbod: Margin Trading. Om deze service te complementeren heeft Binance nu ook een kredietdienst ontwikkeld genaamd Binance Lending.

Uitlenen zou juist iets op moeten leveren

Deze vullen elkaar goed aan omdat gebruikers bij Binance Lending BNB, ETC en USDT kunnen uitlenen aan Binance, terwijl je bij Marging Trading juist geld leent om te kunnen speculeren op de koers.

Financiële instellingen die beide producten bieden (voor zover dat al mag) zorgen ervoor dat deze twee producten elkaar niet in de weglopen. En ze zorgen er al helemaal voor dat het geen geld kost, maar oplevert. Om winstgevend te zijn moet de rente voor een lening van een financiële instelling hoger zijn, dan als je geld uitleent aan diezelfde instelling. Maar Binance is disruptief, zij pakken het helemaal anders aan en gaan het wiel opnieuw uitvinden.

Hoe werkt dit?

Of dat slim is, is een tweede want dat wiel opnieuw uitvinden is niet in het voordeel van Binance. Slimme handelaren hebben een loophole gevonden waardoor ze tegen een lagere rente van Binance konden lenen en het tegen een hogere rente aan Binance weer kunnen uitlenen. Eens kijken hoe zij dat doen:

Op dit moment biedt Binance gebruikers drie mogelijke cryptocurrency om te lenen: Binance Coin (BNB), Tether (USDT) en Ethereum Classic (ETC). Deze hebben een geanualiseerde rentevoet van respectievelijk vijftien, tien en zeven procent.

Bij ervaren traders moet nu een belletje gaan rinkelen. Wat als je tegen tien procent USDT leent en deze op de markt weer verhandelt voor BNB? Dan kan je die BNB weer uitlenen aan Binance tegen vijftien procent. Tel uit je winst (ok het is vijf procentpunt). Het enige risico wat je loopt is als de markt van BNB zou crashen.

Binance heeft het leenprogramma wel gelimiteerd. Ze lenen dus niet oneindig veel coins van de community. Op dit moment is de limiet van het hele platform 200.000 BNB, 5 miljoen USDT en 20.000 ETC.

Manier om prijs BNB te pompen?

Daniel Phillips van Beincrypto.com rekent uit dat als de volledige aantal van 5 miljoen USDT wordt uitgeleend aan gebruikers, dan levert dat Binance voor een periode van 14 dagen (looptijd lening) 19.250 dollar op. Maar worden die tethers omgezet in BNB en weer uitgeleend aan Binance? Dan kost dat de exchange 28.770 dollar. Daniel Philips:

De enige manier waarop dit gunstig kan zijn voor Binance is als de BNB-prijzen tijdens elke looptijd van de lening stijgen. Dit heeft tot speculaties geleid dat dit niet echt een loophole is, maar een strategie van Binance om de waarde van Binance Coin te pompen, en daar zijn ze behoorlijk goed in.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

View Comments

  • Informateiske heeft het zeker goed gelezen... wat in dit artikel staat is onmogelijk. Je geleend geld staat in een margin wallet en is gescheiden van je Exchange wallet. Je kan geen geleend geld of coins opnieuw uitlenen. Inderdaad doe je onderzoek wat beter voor dat je zo een slecht artikel schrijft...

  • Euhm, nee?
    Je margin account is een gescheiden account. Ook is margin trading niet "nieuw" op binance. Volgende keer wat beter onderzoek doen.

Recent Posts

Manny ‘Pacman’ Pacquiao lanceert cryptocurrency PAC op exchange GCOX

Fans van bokskampioen Manny Pacquiao hebben reden om deze week feest te vieren. De ster lanceert zijn PAC-token op het…

57 minuten ago

Strijd tussen Bakkt en CME lijkt losgebarsten. Wie wint de bitcoin future?

Bakkt heeft aangekondigd om bitcoin future contracten aan te bieden tegen dollars. Hiermee willen ze de concurrentie aangaan met CME…

4 uur ago

Patrick Kluivert en Roberto Carlos betrokken bij gouden cryptocurrency ‘piramidespel’ Karatbars

Patrick Kluivert, Lothar Matthäus en Roberto Carlos. De naam en faam van deze drie oud-voetballers zijn misbruikt door de Karatbit…

5 uur ago

‘Verkoop je aandelen in Amazon en koop bitcoin’

Mark Yusko hield een keynote speech op de Digital Asset Summit, waar hij het publiek een simpel maar controversieel advies…

1 dag ago

Gaan de koersen van altcoins binnenkort vlammen?

Bitcoin doet het goed in 2019. De koers is van januari tot het toppunt dit jaar gestegen met bijna 270…

1 dag ago

De decentrale revolutie waar bitcoin de vuist van is, aldus Toon Schraven bij de Telegraaf

Marketing manager Toon Schraven van BTC Direct was gisteren te gast bij de wekelijkse Crypto Update van De Telegraaf. In…

1 dag ago