Categorieën: Exchanges

Nieuw leenprogramma van Binance heeft een loophole door traden van tether voor BNB

Vorige maand voegde Binance een nieuwe dienst toe aan het toch al uitgebreide aanbod: Margin Trading. Om deze service te complementeren heeft Binance nu ook een kredietdienst ontwikkeld genaamd Binance Lending.

Uitlenen zou juist iets op moeten leveren

Deze vullen elkaar goed aan omdat gebruikers bij Binance Lending BNB, ETC en USDT kunnen uitlenen aan Binance, terwijl je bij Marging Trading juist geld leent om te kunnen speculeren op de koers.

Financiële instellingen die beide producten bieden (voor zover dat al mag) zorgen ervoor dat deze twee producten elkaar niet in de weglopen. En ze zorgen er al helemaal voor dat het geen geld kost, maar oplevert. Om winstgevend te zijn moet de rente voor een lening van een financiële instelling hoger zijn, dan als je geld uitleent aan diezelfde instelling. Maar Binance is disruptief, zij pakken het helemaal anders aan en gaan het wiel opnieuw uitvinden.

Hoe werkt dit?

Of dat slim is, is een tweede want dat wiel opnieuw uitvinden is niet in het voordeel van Binance. Slimme handelaren hebben een loophole gevonden waardoor ze tegen een lagere rente van Binance konden lenen en het tegen een hogere rente aan Binance weer kunnen uitlenen. Eens kijken hoe zij dat doen:

Op dit moment biedt Binance gebruikers drie mogelijke cryptocurrency om te lenen: Binance Coin (BNB), Tether (USDT) en Ethereum Classic (ETC). Deze hebben een geanualiseerde rentevoet van respectievelijk vijftien, tien en zeven procent.

Bij ervaren traders moet nu een belletje gaan rinkelen. Wat als je tegen tien procent USDT leent en deze op de markt weer verhandelt voor BNB? Dan kan je die BNB weer uitlenen aan Binance tegen vijftien procent. Tel uit je winst (ok het is vijf procentpunt). Het enige risico wat je loopt is als de markt van BNB zou crashen.

Binance heeft het leenprogramma wel gelimiteerd. Ze lenen dus niet oneindig veel coins van de community. Op dit moment is de limiet van het hele platform 200.000 BNB, 5 miljoen USDT en 20.000 ETC.

Manier om prijs BNB te pompen?

Daniel Phillips van Beincrypto.com rekent uit dat als de volledige aantal van 5 miljoen USDT wordt uitgeleend aan gebruikers, dan levert dat Binance voor een periode van 14 dagen (looptijd lening) 19.250 dollar op. Maar worden die tethers omgezet in BNB en weer uitgeleend aan Binance? Dan kost dat de exchange 28.770 dollar. Daniel Philips:

De enige manier waarop dit gunstig kan zijn voor Binance is als de BNB-prijzen tijdens elke looptijd van de lening stijgen. Dit heeft tot speculaties geleid dat dit niet echt een loophole is, maar een strategie van Binance om de waarde van Binance Coin te pompen, en daar zijn ze behoorlijk goed in.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bekijk reacties

  • Euhm, nee?
    Je margin account is een gescheiden account. Ook is margin trading niet "nieuw" op binance. Volgende keer wat beter onderzoek doen.

  • Informateiske heeft het zeker goed gelezen... wat in dit artikel staat is onmogelijk. Je geleend geld staat in een margin wallet en is gescheiden van je Exchange wallet. Je kan geen geleend geld of coins opnieuw uitlenen. Inderdaad doe je onderzoek wat beter voor dat je zo een slecht artikel schrijft...

Recente artikelen

Bitcoin whale sterft uit: steeds meer bitcoin in handen van kleine investeerders

Een van de eigenschappen van bitcoin, is dat je via de blockchain precies kan bijhouden…

23 minuten geleden

Technische analyse: Bitcoin, goud en zilver profiteren van zwakker wordende dollar

Langzaam maar zeker beweegt bitcoin zich richting 12.000 dollar (10.128 euro). Het lijkt slechts een…

17 uur geleden

In tien jaar hele financiële wereld op blockchain en Goldman Sachs wil eigen stablecoin cryptocurrency

Goldman Sachs zou binnenkort zijn eigen stablecoin kunnen introduceren, aldus Matthew McDermott, hoofd van digitale…

21 uur geleden

Waarom is Ethereum Classic niet gezakt naar 0 dollar na meerdere aanvallen

De afgelopen weken is Ethereum Classic twee keer slachtoffer geworden van een 51%-procent aanval. Je…

23 uur geleden

Twee derde energieverbruik mining komt van bitcoin, de rest altcoins

Onderzoekers van de Technische Universiteit van München willen ook altcoins het hoge energieverbruik van cryptominen…

24 uur geleden

Cryptocurrency Ethereum is een scam, een Ponzi aldus Adam Back

Computerwetenschapper en Blockstream CEO Adam Back, vergelijkt Ethereum en andere altcoins met scams zoals die…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!