Bitcoiner uitgenodigd door Witte Huis om team Biden te adviseren over BTC

Jason Lowery, een bitcoiner die sinds vorig jaar naam maakt als voorvechter van Bitcoin, is uitgenodigd om het team van Biden te adviseren. Hij zal spreken over het strategische belang van Bitcoin voor de Verenigde Staten.

Lowery heeft zijn diploma gehaald aan MIT en werkt voor de US Space Force, de ruimte-afdeling van het Amerikaanse leger. Sinds vorig jaar propageert hij Bitcoin als essentieel onderdeel voor de defensie van zijn Verenigde Staten.

Bitcoin op het Witte Huis en Defensie

Hij verscheen voor het eerst op LinkedIn om zijn thesis te delen, en Amerikaanse politici uit te dagen na te denken over Bitcoin.

Kennelijk heeft zijn promotie op social media gewerkt, want Lowery meldt op Twitter dat hij is uitgenodigd om te spreken over het strategisch veiligheidsbelang van Bitcoin op het Witte Huis. Daarnaast is hij ook uitgenodigd om zijn onderzoek te delen met de secretaris van defensie. Het is niet bekend wanneer hij langsgaat.

Kinetische energie om macht te projecteren

Lowery stelt dat overheden en andere machthebbers kinetische energie gebruiken, of de dreiging hiervan, om de macht te behouden. Kinetische energie kan voorkomen als fysieke kracht van een groep wachters, of wapens van een leger.

Hij zegt dat proof-of-work miners functioneel identiek zijn aan de rol van militairen, en ze oorlogen kunnen vervangen om consensus te bereiken over hoe de wereld er uit ziet. Hij doelt hiermee vooral op vrijheid en digitaal eigendom.

Lowery legt uit dat onze wereld miljarden jaren geleden niet meer was dan een paar eencellige organismen. Na verloop van tijd zwaaiden de staat en de bewakingsketen over hulpbronnen in het voordeel van meercellige organismen die onvrijwillig samenwerkten.

Dieren evolueerden en drukten machtsprojectie uit om conflicten over hulpbronnen te beslechten, alles van geweien tot dominant gedrag. Een paar miljoen jaar laten kwamen wij mensachtigen op het toneel.

Een van die soorten mensachtigen, Homo sapiens, ontwikkelde de cognitie voor abstract denken en het vermogen om vertrouwen en samenwerking op te schalen tot buiten het directe bereik, met behulp van een gemeenschappelijke reeks overtuigingen. Denk hierbij aan religie of een geloof in een economisch of politiek systeem.

Wat heeft kinetische energie met Bitcoin te maken?

Hoe verhoudt dit zich tot Bitcoin?

Krachtprojectie hoeft niet alleen kinetische energie te omvatten, waarbij kracht wordt uitgeoefend om de massa iets te laten doen. Het kan ook elektrisch zijn, door een weerstand op te laden. Hij zegt dat de regels hetzelfde zijn: beide vormen van krachtprojectie worden gemeten in joules per seconde of watt.

Het enige verschil is hoe die energie werd verkregen. Met Bitcoin verdienen mensen geld aan een nieuwe vorm van eigendom en zetten ze oorlog effectief om van een spel met kinetische krachtprojectie naar een spel met elektrische stroomprojectie.

Bitcoin bepaalt wat geld en digitaal eigendom is

Zijn thesis beargumenteert ook dat de wereld niet meer kan afdwingen wat geld is, en dat het de toestemmingloze controlestructuur over geld heeft verloren.

Bitcoin moet hiervoor een oplossing bieden. Zoals Lowery het stelt, zijn Bitcoin en proof of work hetzelfde als een menselijk gewei. Dit gewei wordt verdedigd door een infrastructuur die nucleaire aanvallen kan weerstaan, vanwege de decentrale aard van Bitcoin.

Het netwerk van Bitcoin is sterk genoeg om digitaal eigendom over de wereld af te dwingen en de controle over geld weer terug te krijgen. Maar zegt hij, Bitcoin zal geen einde maken aan oorlog, ‘we zullen altijd kinetische krachtprojectie nodig hebben om eigendom te claimen over fysieke bronnen.’

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.