LTO Network werkt met Verenigde Naties aan landregister op blockchain, Afghanistan krijgt primeur

LTO Networks schrijft op hun eigen blog dat ze samen met twee werkgroepen binnen de Verenigde Naties deze maand een blockchain landregister openen.

Beginnen in Afghanistan

Het United Nations Office of Communication and Information Technologies (UNOICT) en de United Nations Habitat (UN-Habitat) kwamen in september 2019 overeen om een ā€‹ā€‹blockchain-raamwerk te maken. Dit zou een digitaal kadaster ondersteunen dat bekend staat als de goLandRegistry. Het eerste land waar dit project wordt uitgerold is Afghanistan.

Blockchain van LTO Network

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst werkten de twee VN-entiteiten samen met LTO Network, een hybride blockchain voor het beveiligen, verifiƫren en uitwisselen van informatie. In dit geval gaat het om landrechten, en wordt de blockchaintechnologie van LTO Network gebruikt voor de aanvraag, registratie en documentatie van eigendommen in Afghaanse gemeenten.

De blockchain-oplossing goLandRegistry heeft tot doel nauwkeurige eigendomsgegevens bij te houden voor de 2,8 miljoen grondpercelen in Afghanistan, die elk afzonderlijk worden geregistreerd met behulp van de technologie van LTO Network. Landeigenaren kunnen dan de authenticiteit van het document aantonen via de open-source blockchain-verificatietool.

Plannen mooier dan realiteit

Hoewel het initiatief goed is voor Afghanen die te maken hebben met problemen rondom landeigendom en landroof, is de impact volgens Forbes Magazine twijfelachtig. Ze schrijven dat het grondbezit van Afghanistan gezien moet worden als een geopolitieke strijd. Sommige gemeenten worden gecontroleerd door de regering, de Taliban; of betwist tussen beide partijen. Dit is waarom Forbes lage verwachtingen heeft van het goLandRegistry-initiatief. Zonder genoeg stabiliteit in een land wordt het een uitdaging om een blockchain standaard voor landregistratie in ontwikkelingslanden af te dwingen.

Forbes concludeert dat het probleem zeker niet ligt bij de ontwikkelde technologie, maar bij de timing van een dergelijk initiatief. Zeker als grote stukken land betwist worden en niet worden gecontroleerd door de Afghaanse regering. Toch kanĀ goLandRegistry helpen bij strategische stadsplanning, de gemeentelijke financiĆ«n, en de vertegenwoordiging van burgers verbeteren.

Meer landen volgen in 2021

Rick Schmitz, de CEO van LTO Network is stukken positiever dan Forbes.

‘Wij geloven dat de toekomst voor kadasters ligt in hybride blockchain-oplossingen die een geoptimaliseerde en gedecentraliseerde gegevensuitwisseling tussen belanghebbenden in het kadasterproces mogelijk maken. Zonder dat er noodzaak is voor dure IT-revisies, simpelweg door API’s te koppelen. LTO Network zal het rijk van DeFi betreden met de introductie van microfinanciering als onze volgende stap in dit belangrijke project. Grondaankoop mogelijk gemaakt door microfinanciering, met het weefsel van LTO Network als basis. Dit maakt de aankoop van land toegankelijker voor de burgers van Afghanistan. Met dit project stellen we een meer toegankelijke en transparante manier van eigendom voor.’

LTO Networks verwacht dat andere ontwikkelingslanden in 2021 zich zullen aansluiten bij de pilot.

Cryptocurrency LTO stijgt

De dollar koers van de bijbehorende token LTO reageert positief op dit nieuws. De munt is de afgelopen 24 uur met 18% gestegen op Binance.

 

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.