Terra lanceert Luna 2.0 via gratis airdrop, koers levert direct 70% in

Afgelopen zaterdag lanceerde Do Kwon en zijn bedrijf Terra een nieuwe coin. De opvolger van het hopeloos gefaalde Luna heet… ook Luna en de waarde zakte binnen no-time met 70%.

Van bijna 18 euro naar nog geen 4 euro

De oude Luna is omgedoopt tot Luna classic. Hieronder de koers van de nieuwe Luna, de waarde begon op 17,58 euro, maar een paar uur later schatte de markt de waarde in op 3,81 euro. Inmiddels lijkt de weg omhoog gevonden te zijn, vergeleken met precies 24 uur geleden is de waarde met 17% gestegen.

Bron: CoinGecko

Wie ontvangt gratis Luna bij airdrop?

De nieuwe Luna wordt momenteel gratis weggegeven aan eigenaren van de oude Luna-munt (Luna Classic) en aan de eigenaren van TerraUSD (Terra Classic). Laatstgenoemde is de stablecoin die niet zo stabiel bleek te zijn. In de cryptowereld is de term voor het gratis weggeven van nieuwe coins een ‘airdrop’.

In de tweet hieronder zie je wie deze tokens krijgen en wat de verdeelsleutel is.

Verschillende crypto-exchanges zoals ByBit, KuCoin, Bitrue, Huobi en Binance hebben toegezegd de nieuwe token aan te willen bieden aan traders, ondanks alle controverses. Binance liet weten dat de handel eerst in de zogenaamde innovation zone wordt aangeboden en dat de nieuwe Luna waarschijnlijk binnenkort op de reguliere beurs te verhandelen is.

Nieuwe coin, nieuwe blockchain

Bij een nieuwe coin hoort ook een nieuwe blockchain. Luna 2.0 wordt sinds zaterdag dan ook vergezeld door Terra 2.0, een hardfork van de originele blockchain. Do Kwon, de founder van Terra noemt deze nieuwe blockchain overigens niet Terra 2.0 maar Phoenix-1. De naam duidt op de hergeboorte van een mythisch wezen… zucht…

Sinds afgelopen zaterdag produceert Phoenix-1 nieuwe blokken, geheel volgens de voorgestelde tijdlijn van de developers van Terra.

Als je de originele Luna en USDT coins in een eigen wallet bewaart, dan zou je de airdrop al moeten hebben ontvangen. Volgens Kwon hoef je alleen maar in te loggen op het station en de pagina te verversen.

Volop aanwezig op social media

De airdrop van de nieuwe Luna wordt veel besproken op social media. In de afgelopen 24 uur zijn er volgens LunarCrush meer dan 110.000 vermeldingen van Terra 2.0 geweest en meer dan 8.600 berichten over Luna 2.0 per uur.

Er wordt gesproken over dat het een scam is, maar ook de koersactie is een veelgehoord onderwerp. Veel reacties lijken er op te wijzen dat de markt weinig vertrouwen heeft in de nieuwe cryptocurrency.

Bovenstaande reactie is wat dat betreft exemplarisch voor het online sentiment. TajoCrypto zegt dat de enige mensen die verdienen aan Luna 2.0, zijn de mensen die de airdrop hebben ontvangen en meteen hebben verkocht. Daarnaast zegt hij ook dat vooral exchanges hier de vruchten van plukken, omdat zij de transactiekosten binnenharken.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Ik zou graag in contact komen met andere gedupeerden want ik voel me flink belazerd ! Ik had in de vroege morgen van 12 mei tussen 4.30 uur en 5.40 uur voor €45.000,- aan Terra Luna gekocht en op 13mei 1.25uur en 1.40uur nog eens 2x €100,- op het Bitvavo platform omdat dit nog mogelijk was en niet was geblokkeerd terwijl er al bekend was dat de munt gecrasched was ik heb ter compensatie op 22mei €45,17 aan Terra Classic gehad en vanavond rond 19.50 uur stond er plotsklaps 54.46 Luna2 tussen mijn andere coins wat na een forse daling voor dit op m’n scherm zichtbaar was nog maar een waarde vertegenwoordigde van €450,- ik voel me behoorlijk genaaid door Bitvavo . Zijn er meerdere mensen die dezelfde ervaring hebben meegemaakt of weten of dit
  juridisch aan te vechten is tegen Bitvavo of dat ik dit verlies moet nemen ik vraag me af waar m’n inleg minus compensatie dus €44.700,- heen gegaan is.
  Ik hoop op reacties en antwoorden van kenners op dit gebied . U kunt me ook direct e-mailen op dpa.baas@kpnmail. nl
  Mvg.Dave

  30 mei 2022
  • dikke vette pech

   31 mei 2022
  • Vreemd verhaal dave..

   luna classic kon je niet hebben gehad op 22 mei die is pas later gekomen en is tevens hetzelfde gebleven.
   Luna network is pas vandaag terug te vinden en hebben mensen ontvangen die in het bezit waren van de oude luna.

   1 juni 2022
 • Wow Dave.. klinkt alsof je jezelf hebt gedupeerd.
  Als je dat soort bedragen investeert zonder onderzlek

  31 mei 2022
 • Zucht.. Weer een journalist die het verkeerde plaatje uitvergroot.
  Sterk wat het terra team op 2 weken voor elkaar krijgt, inderdaad.. Een phoenix, 12 $ aangetikt vandaag, ik had de originele luna en heb nu even veel coins terug via de airdrop. Ongelofelijk.. Btw, kijk eens naar de rest van de alts, zijn volgens mij ook serieus in waarde gezakt.. Beste UI en UX in crypto

  31 mei 2022
 • Bedankt voor je reactie Anoniem , daar heb ik wat aan !

  31 mei 2022
  • Heb je echt 45k geinvesteerd terwijl dat Terra Luna aan het crashen was? Je zou aangifte tegen jezelf moeten doen, je bent gedupeerd door jezelf.

   31 mei 2022
 • Hoi Dave,

  Besef goed dat dit werkelijk niets met Bitvavo te maken heeft.
  De AirDrop ( / compensatie) komt vanuit het Terra Luna team. Je moet daarvoor bij oprichter Do Kwon zijn. Succes daar mee !

  31 mei 2022
 • Ik ben ook duizenden euro’s lichter na de crash van luna ‘classic’. Een pijnlijke les, duur betaalt. Zag ook tot mijn verbazing ineens een airdrop van luna 2.0 in mijn wallet op Binance… een doekje voor het bloeden maar stelt weinig voor. Hoe dan ook, de platforms hebben niets te maken met de crash. Die faciliteren alleen de handel en verdienen aan transacties. De werkelijke ‘schuldige’ is natuurlijk de stable coin die helemaal niet zo stable bleek na een paar pump en dump acties van grote investeerders (big whales). Dat risico bestaat natuurlijk voor alle crypto munten (hoewel Bitcoin ondertussen zo’n groot kapitaal vertegenwoordigd onder zoveel houders dat manipulatie steeds lastiger wordt). Kortom je kunt onderzoeken en bestuderen wat je wilt, het blijft een grillige markt waar je speculeert op andermans gedrag. De technologie heeft zich wel bewezen en is bijzonder betrouwbaar.. de vraag blijft welke partij(en) de markt zullen leiden / overnemen of zich in ieder geval onmisbaar vestigen.

  31 mei 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.