Luxueuze Spaanse afkickkliniek opent deuren voor mensen met cryptoverslaving

Een luxueuze afkickkliniek op het Spaanse eiland Mallorca opent de deuren voor ‘verslaafde’ crypto-handelaren. Niet iedereen is mentaal bestand tegen de volatiele financiële wereld, die soms aanvoelt als een emotionele achtbaan. Om mensen daarbij te ondersteunen, opent ‘The Balance’ in Spanje haar deuren voor zogenaamde crypto-verslaafden.

Niet alleen crypto

Overigens is de kliniek niet speciaal opgezet voor het helpen van mensen met een crypto-verslaving. The Balance is een in Zwitserland opgerichte kliniek, met branches in Mallorca, Londen en Zürich. Mensen kunnen bij de kliniek terecht met verslavingen voor alcohol, drugs en mentale problemen.

Nu leren we via een rapportage van de BBC dat de kliniek zijn deuren ook opent voor crypto-handelaren die bezwijken onder de mentale druk. Hierin schrijft de BBC onder meer dat een handelaar genaamd “Don”, die wekelijks voor 200.000 dollar aan crypto verhandelde, zich heeft aangemeld.

De behandeling bestaat uit een programma van vier weken, waarin The Balance hun clientèle onder andere blootstelt aan therapie, massage en yoga. Overigens is het programma niet samengesteld voor de gemiddelde investeerder, want de rekening kan oplopen tot een bedrag van 75.000 dollar.

Ook in Schotland

The Balance is zeker niet de eerste afkickkliniek die zich richt op het helpen van mensen met een handelsverslaving. In het Schotse Castle Craig Hospital is er al vanaf 2018 een programma voor mensen die zichzelf volledig verloren in de handel in crypto. Volgens de kliniek hielp deze sindsdien al meer dan 100 cliënten die de druk van de markt niet meer aankonden.

Wat ons dit vooral leert is dat de financiële wereld geen spelletje is. Als je met bedragen aan de slag gaat die voor jou als serieus aanvoelen, dan loert dit risico altijd op de achtergrond mee. Zwetend wakker worden, verlies van concentratie en gigantische hoeveelheden stress zijn in deze wereld helaas geen uitzondering.

Snel geld verdienen klinkt leuk, maar dit is de keerzijde die we zeker niet onbelicht moeten laten. Als je op dagelijkse basis stress ervaart vanwege de koersbewegingen van Bitcoin, dan is het wellicht een goed idee om wat geld van tafel te halen.

Slecht slapen en zweten voor zijn vlucht

Don, die anoniem wil blijven, deelt in het interview met de BBC zijn ervaringen op dit gebied. Na een tijdje ging er zoveel geld heen en weer, dat hij er zijn hele slaapschema voor omgooide. Don zat tot diep in de nacht achter zijn scherm naar de grafieken te turen. Dat is aantrekkelijk als je, net als Don, bedragen van 200.000 dollar per week binnenhaalt.

“Ik begon zwaar te zweten voordat ik een lange vlucht had, want dat betekende dat ik geen toegang tot het internet had,” aldus Don tegenover de BBC. Ergens is dat ook een vreemde uitspraak, want als je met dusdanige bedragen speelt, dan moet het mogelijk zijn om een WiFi-verbinding aan te schaffen in het vliegtuig.

Wat dat betreft is het nog maar de vraag in hoeverre de anonieme Don van de BBC daadwerkelijk bestaat. Zeker in business class is het tegenwoordig bij vrijwel iedere airline mogelijk om een solide internetverbinding aan te schaffen. Volgens Don is The Balance er in ieder geval in geslaagd om hem van zijn crypto-verslaving af te helpen. 

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.