Tweede maandag op rij dat bitcoin en altcoins hard dalen, 220 miljard dollar verdampt

Dit is de tweede maandag op rij dat bitcoin en alle altcoins omlaag knallen. Vanochtend om 08:05 daalde bitcoin naar 26.949 euro, dat is 20 procent lager dan een dag geleden. Op de hele cryptomarkt is meer dan 200 miljard dollar verdampt.

Tweede maandag op rij

Als we iets uitzoomen, dan zien we een soortgelijke dip als vandaag, precies een week geleden. Hieronder valt de eerste oranje pijl op maandag 4 januari. Bitcoin maakte een duikeling van bijna 17%. De dip van vandaag is nog iets heftiger, bijna 20%.

Dipjes horen erbij

Dit soort dalingen hoort ook bij een bullrun. De bitcoin koers gaat nooit alleen maar omhoog. Dat zagen we ook in 2016 en 2017. Begin 2016 was bitcoin 335 euro waard. Eind 2017 groeide die prijs naar 16.272 euro. Ook die groei was geen gestage opmars, maar had ook te kampen met dippen tussen de 10% en 40%. Sommige dagen zag alles er goed uit, en dan kwam er opeens weer een harde daling.

Hieronder kijk  je naar een logaritmische weergave van de koersgrafiek in dollars. Elke candle staat ingesteld op 1 week, om het overzichtelijk te houden. In 2016 en 2017 waren er minimaal 5 van zulke harde dalingen, soms van wel meerdere weken achter elkaar. Dat hebben we tijdens deze bullrun nog niet meegemaakt.

Altcoins dalen mee

Bitcoin is niet de enige munt die vandaag flink heeft moeten inleveren. Ethereum, XRP en vooral EOS schrijven dieprode cijfers. Een optimist zou dit het perfecte moment om bij te kopen noemen. Hieronder een grafiekje van de totale marktwaarde van de hele cryptomarkt.

De grafiek is in dollars en de T staat voor trillion, wat in het Nederlands biljoen betekent (miljoen x miljoen). De hele markt was 1,1 biljoen dollar waard, maar leverde 200 miljard de afgelopen 24 uur.

Veel analisten verwachten op de korte termijn nog veel volatiliteit van de bitcoin koers. Dat betekent dat de koers hard op en/of neer kan gaan. Een van deze analisten is Josh Rager, door bitcoin durft hij voorlopig ook niet te veel in altcoins te stappen.

 


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.