Presentator van financiële show Mad Money koopt bitcoin en goud tegen inflatie

Jim Cramer, presentator van de populaire, Amerikaanse financiële show Mad Money zegt van gedachten veranderd te zijn. Hij kijkt naar de volgende generaties en denkt dat zij liever crypto gebruiken dan goud om waarde over te dragen. Cramer zei dit overigens niet tijdens zijn eigen show, maar tijdens de podcast van Anthony Pompliano.

Kinderen hebben liever crypto dan goud

‘Ik denk dat mijn kinderen, wanneer ze mijn erfenis krijgen, zich niet op hun gemak zullen voelen met goud en zich op hun gemak zullen voelen met crypto,’ vertelde Cramer tegen Pompliano. ‘Ik moet beginnen in te zien dat ik misschien een typemachine gebruik.’ Hiermee doelt hij op zijn waardering van goud in plaats van bitcoin.

Cramer was dus te gast voor een lang interview, die kun je hierboven rustig bekijken. Je kunt hem gerust een expert noemen van de reguliere aandelenmarkten, Cramer presenteert mad Money al sinds 2005 en zijn programma heeft voor iconische tv-momenten gezorgd tijdens de crisis van 2008. Voordat hij voor de televisie ging werken, had hij zijn sporen in de aandelenmarkt al ruim verdiend.

Tijd voor crypto als verzekering

Tijdens het gesprek met Pompliano stelde hij een paar goede vragen over crypto. Zo ging hij in op de huidige economische situatie in de VS. Hij vroeg zich af, gezien de schuldenlast en andere precaire omstandigheden, welke activa kunnen worden gebruikt als veilige opslagopties voor vermogen.

‘Als ik naar mijn inflatiehandboek ga, staat er: goud kopen, kunst kopen en herenhuizen kopen’, zei Cramer verwijzend naar mensen van zijn generatie. Hij benoemde meerdere malen dat hij en zijn vrouw liever vastgoed kopen als verzekering tegen een instortende economie. ‘Wat we niet in hadden, was crypto.’

Je moet goud of bitcoin hebben

Cramer plaatste crypto en goud in dezelfde categorie en zei: ‘Je moet of goud of bitcoin hebben. We zitten op een ramkoers, waardoor ik me goed voel over het goud dat ik bezit, maar ik denk dat het volkomen logisch is om crypto aan het menu toe te voegen.’

Enkele dagen geleden deelde Pompliano een preview van het gesprek met Cramer en zei hij dat hij de CNBC-host overtuigde om wat bitcoin te kopen. Tijdens de show zei Cramer dat hij zich comfortabel voelt om 1% van zijn vermogen in crypto te steken. Hiermee volgt hij veel andere investeerders die publiekelijk toegeven een deel van hun portfolio in bitcoin om te zetten.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.