President Maduro beveelt de bank van Venezuela om Petro Crypto te accepteren

De president van Venezuela, Nicolas Maduro, gaf het bevel dat Banco de Venezuela de nationale cryptocurrency Petro (PTR) moet accepteren in alle filialen. Dit tweette het ministerie van financiën op 4 juli. De Banco de Venezuela is de centrale bank van het land.

Volgens de tweet gaf Maduro “de uitdrukkelijke opdracht om Petro-desks te openen in alle vestigingen van de Bank of Venezuela.” De aankondiging werd gedaan tijdens een evenement ter ere van de tiende verjaardag van de nationalisering van de betreffende bank.

Wallets voor jeugd

Op 19 juni kondigde Maduro aan dat 924 miljoen bolivar (meer dan 92,5 miljoen dollar) is toegewezen aan de Digital Bank of Youth and Students om één ​​miljoen Petro wallets voor de jeugd van het land te openen. José Angel Alvarez, president van de National Cryptocurrency Association, zei tegenover cryptocurrency nieuws outlet CCN:

“Het is een gewaagde en juiste beslissing om te bewegen naar een hybride economie waar de fiduciaire valuta van een land met cryptocurrency concurreert.”

Tegen sancties VS

Venezuela werkt aan een financieel plan van zes jaar. Binnen deze termijn wil het land de token actief gebruiken. Maduro zegt dat hij hiermee het effect van de economische sancties van de VS kan verminderen.

De controversiële token is in februari tijdens een ICO gelanceerd en is sinds haar geboorte door Maduro langzaamaan geïntegreerd in de economie van Venezuela. Nog voor de lancering ontstond er grote ophef over de Petro. Het Venezolaanse congres, waar de oppositie de meerderheid heeft, noemde de Petro een manier om illegaal te lenen tegen de olievoorraden (in de grond) van het land.

Venezuela begon in oktober met de verkoop van de Petro aan burgers via een overheidsportaal, en zei dat de token gebruikt moet worden door alle mensen die een paspoort willen verkrijgen. De nieuwe nationale valuta van Venezuela, de soevereine bolivar, is in juli 2018 al aan de Petro gekoppeld.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.