Manager van Justin Bieber verkocht huis voor 18 miljoen dollar aan bitcoin

Bitcoin wordt steeds populairder. De marktleider is al een wettig betaalmiddel in El Salvador en krijgt binnenkort dezelfde functie in het Zwitserse stadje Lugano. Naast een store of value, krijgt het ook meer aandacht als betaalmiddel. Ook voor vastgoed.

De manager van Justin Bieber, Scooter Braun, verkocht onlangs een pand in bitcoin. Het is gelegen aan het meer van de Texaanse hoofdstad Austin en werd voor een bizar bedrag van 18,5 miljoen dollar (16,8 miljoen euro) verkocht. Braun is de man die Justin Bieber ontdekte toen de Canadese zanger 12 jaar oud was.

Grootste crypto vastgoed transactie in Texas

Deze transactie is volgens The Wall Street Journal de grootste bitcoinbetaling in geschiedenis van Texaans vastgoed. De manager heeft zelf nog niks laten weten over de aankoop. Hij houdt het vooralsnog stil over de mega crypto transactie.

De koper van het pand, Wayne Vaughan, heeft zelf ook niks publiekelijk gemaakt. Hij is geen onbekende in de cryptowereld. Hij is de CEO van Tierion, een bedrijf dat gegevens opslaat op een blockchain. Volgens eigendomsdocumenten deed Tierion in januari van dit jaar een betaling aan een bedrijf dat verbonden is met Braun.

Tierion, waar ken ik dat van?

Mensen die een aantal jaar geleden in crypto zaten, kenden Tierion misschien ook wel van TNT, een Texaanse token die inmiddels niet meer bestaat. Het bedrijf had op 23 december 2020 een schikking getroffen met de SEC, voor het uitvoeren van een niet-geregistreerde effectenaanbieding toen het het TNT-token verkocht.

Dit was destijds één dag nadat de SEC een rechtszaak begon tegen Ripple (XRP). In tegenstelling tot Ripple, accepteerde TNT het verlies en moest alle holders terugbetalen. Tierion daalde 66% binnen de drie dagen na dit nieuws.

Niet de eerste bitcoin-transactie voor vastgoed

Bitcoin wordt vaker gebruikt voor vastgoedtransacties, zowel bij de aan- als verkoop. Een bedrijf genaamd Magnum Real Estate Group onthulde in vorig jaar dat het bitcoin accepteert voor een luxe woonproject van 29 miljoen dollar (26,3 miljoen euro) in New York.

Een makelaardij in New York, Algocap Real Estate, kondigde ook vorig jaar aan dat zij bitcoin, ethereum en zelfs meme-coin DOGE zullen accepteren voor transacties.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.