Marktplaats voor bitcoin, waar kan je terecht?

In Arnhem kan je op verschillende plekken terecht met je bitcoin. Zo kan je een biertje drinken op het terras, of boodschappen doen bij de lokale Spar. Maar soms heb je geen zin om ergens heen te gaan om met bitcoin te betalen. Soms wil je gewoon even lekker webshoppen op de bank met een zak chips erbij.

In het verleden werd er bij dit soort websites vaak gedacht aan het dark web. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. Ook op het openbare internet betaal je eenvoudig en vertrouwd met bitcoin. Om je op weg te helpen hebben we enkele websites voor je uitgezocht waar jij met je digitale geld kan smijten!

OpenBazaar

Op internationaal niveau kan je je geluk proeven op OpenBazaar. Dit is een applicatie waarmee jij eenvoudig je eigen producten kan verkopen met bitcoin. Direct van persoon tot persoon, zonder bemiddelende derde partij. Het werkt ook andersom. Zo kan je ook producten kopen op deze website.

Bitcoinplaats.nl

Maar ook Nederland heeft een soort Marktplaats voor bitcoinbetalingen. Daarvoor kan je terecht op Bitcoinplaats.nl.  Op deze pagina kan je zelf je producten aanbieden voor bitcoin, en producten kopen.

De website zelf lijkt alleen niet heel actief meer te zijn. Op de eerste pagina staan nog wat recente advertenties, maar al gauw komen we producten van vier maanden geleden tegen. Daarnaast is het aanbod niet heel divers. Er staat vooral veel gebruikte mining apparatuur op.

Spendabit

Koop je liever spullen bij een winkel in plaats van bij een particulier? De pagina Spendabit.co verzamelt artikelen van verschillende webshops. Op deze manier heb je direct een overzicht van alle online plekken waar je met bitcoin terecht kan. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je een product uit Amerika wil kopen en niet in het bezit bent van een creditcard.

 

Disclaimer: het gebruik van deze websites is op eigen risico. 

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.