Marshalleilanden voeren cryptocurrency in als wettig betaalmiddel

Het parlement van de Marshalleilanden aanvaardde gisteren een wetsvoorstel om een nationale cryptocurrency in te voeren. Deze cryptocurrency zal gebruikt worden als een wettig betaalmiddel naast de Amerikaanse dollar, de lokale munt van de eilandengroep.

Volgens Hilda Heine, president van de Republiek der Marshalleilanden, is het aannemen van dit wetsvoorstel een grote stap:

‘Het invoeren van een eigen valuta naast de Amerikaanse dollar is een historisch moment voor ons volk. Op deze manier zijn we weer een stap dichterbij om onze nationale vrijheid te uiten.’

Sovereign

De nieuwe cryptocurrency zal sovereign heten, met SOV als afkorting. De cryptomunt wordt in samenwerking met de Israelische start-up Neema op de markt gezet met behulp van een ICO. De opbrengsten van de ICO zullen onder andere worden gebruikt om bij te dragen aan het verbeteren van het klimaat, de gezondheidszorg en het onderwijs van de eilandengroep. Het is vooralsnog onbekend wanneer deze ICO precies zal plaatsvinden. Volgens David Paul, Minister of Assistance van de Marshalleilanden, zal dit ‘binnenkort’ zijn.

De Republiek der Marshalleilanden is niet de eerste natie met een eigen cryptocurrency met als doel de nationale reserves aan te vullen. Toch beweert de regering dat deze cryptovaluta anders is dan andere munten. Vraag en aanbod bepalen namelijk volledig de waarde van de cryptomunt. Dit in tegenstelling tot de waarde van de petro van Venezuela, die wordt gelinkt aan de olieprijs van dat land.

Gevolgen

De eilandengroep is met ongeveer 50.000 inwoners een kleine staat, maar het is wel een soevereine staat en lid van de Verenigde Naties. Wanneer dit land een eigen cryptocurrency zal invoeren als wettig betaalmiddel, kan dit zomaar grote gevolgen hebben. ‘De Marshalleilanden is de eerste natie die een transparant crypto-monetair systeem toepast, en daar zijn we trots op. Hiermee maken we onze economie weerbaarder en betalingen transparanter,’ aldus David Paul.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.