Mastercard wil samenwerken met cryptobedrijven, via Wirex bitcoin omzetten in euro’s

Mastercard wil gaan samenwerken met cryptobedrijven, door middel van een partnerprogramma voor betaalkaarten. Dat laat de creditcardmaatschappij weten in een persbericht.

Volgens Mastercard is het erg simpel om samen te werken, cryptobedrijven krijgen binnen enkele weken te horen of de aanvraag is goedgekeurd.

Mastercard wil bijdragen aan groeiende cryptomarkt

Raj Dhamodharan is mede-manager van de afdeling Digitale Activa, Blockchain en Partnerschappen bij Mastercard: “De markt voor cryptomunten blijft zich ontwikkelen en Mastercard stimuleert deze markt, en creëert veilige ervaringen voor consumenten en bedrijven in de huidige digitale economie.

Partners moeten voldoen aan eisen

In het persbericht staat verder dat nieuwe partners gebruik kunnen maken van de technologie, de expertise en de veiligheid van Mastercard. Maar daarvoor moeten partners wel wat doen. Zo moeten zij voldoen aan alle ‘kernprincipes’ van de creditcardmaatschappij.

Deze principes omvatten onder andere het bieden van consumentenbescherming, denk aan het waarborgen van privacy en veiligheid. Daarnaast moeten de cryptopartijen werken in overeenstemming met de geldende wetten en regels, zoals de antiwitwaswetgeving. Ten slotte moet het cryptobedrijf een gelijk speelveld creëren voor alle stakeholders, zoals financiële instituties, winkeliers en mobiele netwerkexploitanten.

Eerste samenwerking is al een feit

Wirex is de eerste crypto-partner van Mastercard. Met de betaalkaarten van Wirex kunnen klanten hun crypto’s omzetten in fiat valuta en daarmee betalen bij alle winkels die Mastercard als betaalmiddel accepteren.

Gebruiker worden daarnaast beloond met het Wirex Cryptoback beloningsprogramma. Gebruik je de kaart van Wirex om te betalen, dan krijg je na elke betaling 1,5 procent terug in de vorm van bitcoin.

Pavel Matveev is de CEO van Wirex, hij is blij met de samenwerking:

“We zijn erg verheugd dat wij het eerste cryptobedrijf zijn met een samenwerking met Mastercard. Deze samenwerking vertegenwoordigt een groeiende interesse en erkenning in de acceptatie van cryptocurrency door toonaangevende instanties en toezichthouders. Dit zal ons helpen onze visie te realiseren om iedereen in staat te stellen een wereld te ervaren waarin alle valuta, traditioneel en crypto, gelijk zijn.’

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.