Met dit plan wil Mastercard de wereld overtuigen om elke dag crypto te gebruiken

De Amerikaanse betaalgigant Mastercard is er alles aan gelegen om iedereen te overtuigen om crypto te gebruiken. En dan niet alleen om crypto te verkopen, maar voor dagelijkse dingen zoals de boodschappen, een tosti of de trein.

‘Ooit moet het mogelijk zijn om een digitale valuta te bezitten en uit te geven en dat gaat net zo makkelijk als een contactloze betaling met een betaalkaart.’ Raj Dhamodharan, executive vice-president van Digital Asset en Blockchain Products & Digital Partnerships bij Mastercard gaat verder:

‘Om dit te bereiken, moeten we echter het beste van technologie, bankieren, fintech en crypto samenbrengen.’

Plan kent 5 delen

Mastercard heeft een plan online gezet bestaande uit 5 delen. Elk deel draagt bij aan de acceptatie van cryptocurrency voor alledaags gebruik.

Het eerste deel zijn cryptokaarten, dan volgt goed financieel advies voor bedrijven. Als derde moet het makkelijk zijn voor gebruikers om crypto in te wisselen voor fiatgeld. Het vierde deel is crypto aanbieden op het netwerk van Mastercard en als laatste zouden NFT’s en de metaverse een handje kunnen helpen.

Cryptocurrency creditcard

In de eerste plaats is er de behoefte aan cryptokaarten, die een brug kunnen slaan tussen de bestaande financiële dienstverlening en de cryptomarkt.

Mastercard zegt dat ze tientallen cryptokaartprogramma’s hebben aangekondigd, met als meest opvallende de samenwerking met cryptobeurs Gemini om een ​​creditcard te lanceren die beloningen uitkeert in cryptocurrency’s.

Bedrijven helpen met regelgeving

Ten tweede merkte Mastercard op dat ze cryptobedrijven willen ontzorgen door zelf achter frauduleuze transacties aan te gaan en door kaartuitgevers te helpen regelgeving na te leven.

Van crypto naar fiat

Op de derde plaats schrijft Dhamodharan dat het voor gebruikers simpel moet zijn om hun crypto te converteren naar fiatgeld, ofwel de dollar of euro. Bedrijven kunnen dit doen door samen te werken met een broker zoals BTC Direct.

Als vierde is het belangrijk te bepalen welke crypto er op het netwerk van Mastercard ondersteund wordt. Dhamodharan:

‘Een belangrijke manier om de keuze voor mensen uit te breiden, is om bepaalde door Mastercard goedgekeurde digitale activa op onze netwerken te brengen, een plan dat we vorig jaar hebben aangekondigd en dat zich blijft ontwikkelen.’

NFT’s en de metaverse

Als laatste benoemde Dhamodharan het belang van NFT’s en de Metaverse voor het verbeteren van de gebruikerservaring. Hij zegt dat de betalingsgigant werkt aan samenwerkingen met andere bedrijven om NFT’s en de metaverse te ondersteunen.

Deze vijf stappen zijn goed verklaarbaar en te verdedigen vanuit het oogpunt van een creditcardmaatschappij.

Maar wij hebben een gratis tip voor de heer Dhamodharan: koop zoveel mogelijk bitcoin met Mastercard waardoor alle crypto koersen hard stijgen. Dan begint de hype weer en wil iedereen ‘iets’ met crypto doen.

Visa en American Express

Mastercard is zeker niet de enige betaalgigant die zich op crypto stort. Ook Visa is de laatste tijd actief binnen het ecosysteem. Onder andere door het in dienst nemen van vijf medewerkers die zich volledig op crypto richten. Daarnaast kocht het miljardenbedrijf afgelopen zomer voor meer dan 140.000 euro een CryptoPunk.

Naast Visa en Mastercard is ook American Express op de crypto-tour. In maart diende American Expresseen aantal merkregistraties in. Onder andere voor ‘downloadbare computersoftware voor het faciliteren van transacties van een virtuele betaalkaart naar een elektronische mobiele wallet.’

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • En hoe of waar kan men zo een MasterCard bekomen?

    16 oktober 2022