Polygon (MATIC) stijgt na investering van 450 miljoen dollar

Matic, de coin van het onderliggende Polygon netwerk, schiet de lucht in na een aankondiging van een flinke aankoop. Sequoia Capital India, een bedrijf dat investeringen doet voor hun klanten, gelooft heilig in de blockchain en doen een investering doen van maar liefst 450 miljoen dollar. In euro’s staat dit gelijk aan ongeveer 393 miljoen euro.

Dit berichtte msn.com in een nieuwsbericht. Voor bitcoin zijn dit misschien geen belachelijke bedragen, maar voor een altcoin als Matic is dit gigantisch. Vergeleken met de cijfers op Coinmarketcap is deze aankoop 3% van het totale aanbod van Matic.

11 procent omhoog

Zoals te zien in onderstaande grafiek (MATIC tegenover de euro), werd de prijs flink omhoog geduwd na het nieuws over de investering. De prijs schoot in twee uurtjes van 1.55 euro tot 1.73 euro. Een stijging van meer dan 11%.

Wat is Polygon?

Polygon is een netwerk dat als het ware een ondersteunende laag biedt aan het Ethereum netwerk. Dit noem je een ‘Layer 2’ oplossing. Ethereum transacties zijn namelijk erg duur en langzaam, en dat kon volgens Polygon sneller. Zij bieden een oplossing om transacties sneller en goedkoper te maken, waardoor het een logische keuze is om je transactie op Polygon te doen in plaats van Ethereum. Ethereum werkt wel toe naar Ethereum 2.0, wat een valkuil kan zijn voor Polygon.

De grootste aanpassing van ETH2.0 is dat het netwerk gaat stoppen met minen. Het netwerk van Ethereum werkt nu nog op basis van proof of work, waardoor miners de transacties goedkeuren. Dit kost veel energie, maar dat kan dit jaar veranderen.

Ethereum zal komend jaar veranderen naar proof of stake, waarbij ‘stakers’ (mensen die ETH vastzetten) transacties goedkeuren als zogenaamde ‘nodes’. Miners zijn hierdoor niet meer nodig. Polygon werkt al met een proof of stake netwerk, waardoor deze transacties nu efficiënter zijn, maar dat kan in de toekomst dus veranderen.

Gratis MATIC van ons

Wil jij beginnen met je investering in Matic? Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderin het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om MATIC te kopen.

Maak account aan

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Je vergeet 3 nullen 😉 Maakt nogal een verschil: 450.000.000 of 450.000

    7 februari 2022
  • 450 miljoen… geen 450.000…
    En hoezo worden mijn reacties direct verwijderd?

    7 februari 2022

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.