Amerikaans basketbalteam Dallas Mavericks van Mark Cuban accepteert bitcoin

De Dallas Mavericks accepteert bitcoin als betaalmiddel, je kan nu met BTC kaartjes en merchandise kopen. Hiermee zijn de Mavs het tweede team die bitcoin accepteert, de Sacramento Kings waren eerder.

Europese geschiedenis

Misschien ken je de Dallas Mavericks wel, sinds de jaren negentig spelen hier veel Europeanen. De Duitser Dirk Nowitzki speelde vanaf 1998 bij de Mavericks en in 2007 werd hij zelfs verkozen tot beste speler van de NBA. Aan het einde van afgelopen seizoen besloot hij te stoppen maar niet zonder de fakkel door te geven aan een andere jonge Europeaan. In zijn eerste seizoen werd de Sloveen Luka Dončić verkozen tot beste nieuwkomer van het jaar.

Bekende eigenaar

En als je de spelers niet kent, dan kan het zijn dat je wel eens van de eigenaar Mark Cuban gehoord hebt. Hij was de eigenaar van Broadcast.com en is betrokken bij het programma Shark Tank. Daarnaast steekt hij zijn mening niet onder stoelen of banken. Is hij het niet eens met een scheidsrechter tijdens een basketbalwedstrijd? Dan krijgt hij dat ook te horen. Dat geldt overigens ook voor journalisten.

Ook is Cuban een echte cryptocurrency liefhebber.

Begin 2018 liet Mark Cuban al doorschemeren dat fans snel met bitcoin kaartjes kunnen kopen. Anderhalf jaar later zijn de plannen van Cuban werkelijkheid geworden en voegen de Mavs zich bij hun NBA-rivalen, de Sacramento Kings.

Onderstaande tweet suggereert dat BitPay het basketbalteam assisteert om dit mogelijk te maken.

Mark Cuban is al langer betrokken bij cryptocurrency. Hij investeerde in digitale valuta hedgefondsen en in verschillende ICO’s. Ook hielp hij in augustus 2017 bij de lancering van het op Ethereum gebaseerde Mercury-protocol.

Daarnaast heeft hij op de Amerikaanse televisie zijn mening geuit over Libra, de munt van Facebook. Hij noemt het fout en zelfs gevaarlijk.

Over bitcoin is hij dan wel weer positief. Tijdens een interview maakte hij de vergelijking met goud: “Beide hebben fundamenten die wat waard zijn. En beide halen hun waarde uit vraag en aanbod. Het voordeel aan bitcoin is dat de voorraad niet oneindig is, goud is het tegenovergestelde. Er wordt elke dag nieuw goud gevonden.”

Niet gek dus, dat de Dallas Mavericks bitcoin accepteren.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.