Categories: Bitcoin

Amerikaans basketbalteam Dallas Mavericks van Mark Cuban accepteert bitcoin

De Dallas Mavericks accepteert bitcoin als betaalmiddel, je kan nu met BTC kaartjes en merchandise kopen. Hiermee zijn de Mavs het tweede team die bitcoin accepteert, de Sacramento Kings waren eerder.

Europese geschiedenis

Misschien ken je de Dallas Mavericks wel, sinds de jaren negentig spelen hier veel Europeanen. De Duitser Dirk Nowitzki speelde vanaf 1998 bij de Mavericks en in 2007 werd hij zelfs verkozen tot beste speler van de NBA. Aan het einde van afgelopen seizoen besloot hij te stoppen maar niet zonder de fakkel door te geven aan een andere jonge Europeaan. In zijn eerste seizoen werd de Sloveen Luka Dončić verkozen tot beste nieuwkomer van het jaar.

Bekende eigenaar

En als je de spelers niet kent, dan kan het zijn dat je wel eens van de eigenaar Mark Cuban gehoord hebt. Hij was de eigenaar van Broadcast.com en is betrokken bij het programma Shark Tank. Daarnaast steekt hij zijn mening niet onder stoelen of banken. Is hij het niet eens met een scheidsrechter tijdens een basketbalwedstrijd? Dan krijgt hij dat ook te horen. Dat geldt overigens ook voor journalisten.

Ook is Cuban een echte cryptocurrency liefhebber.

Begin 2018 liet Mark Cuban al doorschemeren dat fans snel met bitcoin kaartjes kunnen kopen. Anderhalf jaar later zijn de plannen van Cuban werkelijkheid geworden en voegen de Mavs zich bij hun NBA-rivalen, de Sacramento Kings.

Onderstaande tweet suggereert dat BitPay het basketbalteam assisteert om dit mogelijk te maken.

Mark Cuban is al langer betrokken bij cryptocurrency. Hij investeerde in digitale valuta hedgefondsen en in verschillende ICO’s. Ook hielp hij in augustus 2017 bij de lancering van het op Ethereum gebaseerde Mercury-protocol.

Daarnaast heeft hij op de Amerikaanse televisie zijn mening geuit over Libra, de munt van Facebook. Hij noemt het fout en zelfs gevaarlijk.

Over bitcoin is hij dan wel weer positief. Tijdens een interview maakte hij de vergelijking met goud: “Beide hebben fundamenten die wat waard zijn. En beide halen hun waarde uit vraag en aanbod. Het voordeel aan bitcoin is dat de voorraad niet oneindig is, goud is het tegenovergestelde. Er wordt elke dag nieuw goud gevonden.”

Niet gek dus, dat de Dallas Mavericks bitcoin accepteren.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Alleen Binance Coin verslaat BTC, wanneer start altseason?

Nu we de maandag en het weekend achter de rug hebben, blikken we terug op wat de koers vanaf vrijdag…

8 uur ago

Wat doet Bakkt met bitcoin prijs? Krijgen we een herhaling van koers in 2017?

Sinds april domineert bitcoin de cryptomarkt. Dat deed het natuurlijk altijd al, maar nog altijd lijkt bitcoin meer grip op…

12 uur ago

ING Bank: geloof in bitcoin en koers daalt, behalve in Turkije

Wij van WC-Eend raden.. De ING heeft een rapport gepubliceerd waarin staat dat Europa, met uitzondering van Turkije, niet gelooft…

1 dag ago

Kogel door de kerk: bitcoin futures van Bakkt lanceren op 23 september

Bakkt heeft aangekondigd dat het de deuren voor institutionele klanten opent op 23 september. Eindelijk goed nieuws en een harde…

2 dagen ago

Verzeker je met bitcoin tegen grootste obligatiebubbel uit de geschiedenis

Mark Yusko, CEO van Morgan Creek Capital Management, zegt dat de wereldwijde obligatiemarkt een grote bubbel is, en denkt dat…

3 dagen ago

Plus Token verkoopt 200.000 gestolen bitcoin, vermoedelijk exit scam

Op 14 augustus tweette venture capitalist Dovey Wan dat de recente prijsdaling van bitcoin komt door PLUS Token. Dit in…

4 dagen ago