Categories: Bitcoin nieuws

Amerikaans basketbalteam Dallas Mavericks van Mark Cuban accepteert bitcoin

De Dallas Mavericks accepteert bitcoin als betaalmiddel, je kan nu met BTC kaartjes en merchandise kopen. Hiermee zijn de Mavs het tweede team die bitcoin accepteert, de Sacramento Kings waren eerder.

Europese geschiedenis

Misschien ken je de Dallas Mavericks wel, sinds de jaren negentig spelen hier veel Europeanen. De Duitser Dirk Nowitzki speelde vanaf 1998 bij de Mavericks en in 2007 werd hij zelfs verkozen tot beste speler van de NBA. Aan het einde van afgelopen seizoen besloot hij te stoppen maar niet zonder de fakkel door te geven aan een andere jonge Europeaan. In zijn eerste seizoen werd de Sloveen Luka Dončić verkozen tot beste nieuwkomer van het jaar.

Bekende eigenaar

En als je de spelers niet kent, dan kan het zijn dat je wel eens van de eigenaar Mark Cuban gehoord hebt. Hij was de eigenaar van Broadcast.com en is betrokken bij het programma Shark Tank. Daarnaast steekt hij zijn mening niet onder stoelen of banken. Is hij het niet eens met een scheidsrechter tijdens een basketbalwedstrijd? Dan krijgt hij dat ook te horen. Dat geldt overigens ook voor journalisten.

Ook is Cuban een echte cryptocurrency liefhebber.

Begin 2018 liet Mark Cuban al doorschemeren dat fans snel met bitcoin kaartjes kunnen kopen. Anderhalf jaar later zijn de plannen van Cuban werkelijkheid geworden en voegen de Mavs zich bij hun NBA-rivalen, de Sacramento Kings.

Onderstaande tweet suggereert dat BitPay het basketbalteam assisteert om dit mogelijk te maken.

Mark Cuban is al langer betrokken bij cryptocurrency. Hij investeerde in digitale valuta hedgefondsen en in verschillende ICO’s. Ook hielp hij in augustus 2017 bij de lancering van het op Ethereum gebaseerde Mercury-protocol.

Daarnaast heeft hij op de Amerikaanse televisie zijn mening geuit over Libra, de munt van Facebook. Hij noemt het fout en zelfs gevaarlijk.

Over bitcoin is hij dan wel weer positief. Tijdens een interview maakte hij de vergelijking met goud: “Beide hebben fundamenten die wat waard zijn. En beide halen hun waarde uit vraag en aanbod. Het voordeel aan bitcoin is dat de voorraad niet oneindig is, goud is het tegenovergestelde. Er wordt elke dag nieuw goud gevonden.”

Niet gek dus, dat de Dallas Mavericks bitcoin accepteren.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Wat betekent Brexit voor Bitcoin? En waarom zijn er zoveel longs?

Op Bitfinex is het aantal bitcoin in long posities op een historisch hoog niveau. Wat zegt dat over de koers…

10 uur ago

Wat is de juiste spelling? Cryptocurrency’s of cryptocurrencies?

Schrijven over bitcoin en crypto brengt wat moeilijkheden met zich mee. Niet alleen de industrie staat nog in de kinderschoenen,…

14 uur ago

Bitcoin presteert beter dan goud, aandelen en obligaties in 2019

Het jaar en het decennium zijn beide bijna voorbij, tijd om terug te kijken naar de beste investering van je…

15 uur ago

ING wil jouw bitcoin gaan bewaren: not your keys, not your bitcoin?

Opvallend nieuws als we Reuters moeten geloven: ING werkt aan een bewaardienst voor cryptocurrency’s. Volgens het persbericht ziet de bank…

1 dag ago

Pump en dump alleen bij bitcoin en cryptocurrency? 20 miljoen euro boete voor Morgan Stanley

Iedereen die al wat langer in cryptocurrency zit, is bekend met pump en dump strategieën. P&D lijkt dan ook voorbehouden…

1 dag ago

Nic Carter: ‘Libra van Facebook schudt overheden wakker’

De introductie van Facebook’s digitale valuta Libra heeft veel teweeggebracht dit jaar. De munt is nog niet gelanceerd, dus het…

2 dagen ago