McAfee nog steeds positief: bitcoin prijs één miljoen eind 2020

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin voor het eerst weer eens onder de 10.000 dollar gedoken. Bitcoin is gedurende vanaf vrijdagnacht met bijna 1.800 dollar gedaald. Hierdoor was de waarde van de totale cryptomarkt nog maar 300 miljard dollar.

Is dit reden voor John McAfee om zich zorgen te maken? Hij beloofde namelijk zijn eigen geslachtsdeel te eten als bitcoin geen één miljoen dollar waard is aan het einde van 2020.

Zoals in zijn tweet hierboven valt te lezen, is McAfee immer positief. Hij prijst zelfs twee altcoins aan die dit weekend 25 procent in waarde hebben ingeleverd. En in de reacties op de tweet is hij heel defensief naar sceptici.

Lange termijn belangrijker dan fluctuaties

McAfee is niet de enige ‘influencer’ die zich niet gehinderd voelt door de prijscorrectie. De populaire crypto-analist PlanB tweette een intrigerende analyse van de stock to flow van BTC. Na de block reward halvering van 2020 bereikt de koers 100.000 dollar volgens het model. Vervolgens gaan we in 2024 richting de 1 miljoen dollar en in 2028 zelfs richting 10 miljoen dollar.

Tuur Demeester kijkt naar de maandelijkse prijsprestaties van bitcoin sinds 2011. Wat je hier uit kan halen is dat maandelijkse correcties niet onbekend zijn voor bitcoin. De daling van afgelopen weekend lijkt angstaanjagend, maar door zijn tweet is die volatiliteit wel beter in perspectief te plaatsen. Misschien kan je er zelfs je voordeel uit halen.

Bitcoin is niet de enige cryptocurrency die heeft ingeleverd, vrijwel alle coins daalden minimaal met tien procent.

Bekijk alle koersen

Of de daling komt door technische redenen of door het nieuws van het Amerikaanse senaat zal nog moeten blijken. De Amerikaanse regelgevers zijn bezig met het opstellen van een weet waardoor grote techbedrijven zich niet bezig mogen houden met valuta. Daarover later meer.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.