John McAfee wordt gek van negatievelingen: koersdaling bitcoin boeit niet, doe normaal!

De afgelopen dagen is de koers van bitcoin weer ouderwets op en neer aan het gaan. De prijs dook zelfs even onder de tienduizend dollar. Bitcoin maximalist John McAfee, die nog steeds lastig gevallen wordt door de FBI en de Amerikaanse belastingdienst, probeert de gemeenschap te kalmeren. Op zijn eigen manier.

In een recente tweet dringt McAfee er bij bitcoinners op aan om een dikke huid te hebben. Hij zegt dat bitcoin nog steeds 300 procent hoger is in waarde dan een half jaar geleden en dat schommelingen op korte termijn er niet toe doen.

Reactie op bearish sentimenten

De tweet van McAfee kan je zien als een reactie op een pessimistische houding van bepaalde ‘experts.’ Deze experts delen maar al te graag hun mening over bitcoin en voorspellen dat de prijs op korte termijn zal dalen.

Een van hen is auteur Nik Patel, hij schreef An Altcoin Trader’s Handbook. Hij tweette onlangs dat de dominantie van bitcoin op het punt staat te breken. Of je dit moet lezen als iets negatiefs over bitcoin, of juist als iets positiefs over altcoins, maakt niet veel uit.

De tweet van vandaag bevat een aanbeveling die, als de BTC-dominantie op de markt lager is dan 68 procent, het tijd is om altcoins te kopen. In iets hardere woorden.

Brian Kelly van CNBC is ook negatief over de prijs van bitcoin

Een andere crypto expert die voorlopig geen vuurwerk verwacht van de bitcoin koers, is handelaar en belegger Brian Kelly van de Amerikaanse nieuwszender CNBC. In een recent interview zei hij dat hij voorzichtig is met zijn bullish bitcoin prijsvoorspellingen. Hij verklaart zijn gedachtengang doordat het aantal actieve bitcoin adressen sinds juli is gedaald.

Kelly denkt ook dat de prijs van twee maanden geleden niet realistisch is. Toen was bitcoin even 13.000 dollar waard. Hij denkt dat de koers sinds dat moment aan het corrigeren is.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hij gaat lekker zijn geslachtsdeel opeten! Haha byebye btc ??

    25 augustus 2019