Categories: Bitcoin

John McAfee wordt gek van negatievelingen: koersdaling bitcoin boeit niet, doe normaal!

De afgelopen dagen is de koers van bitcoin weer ouderwets op en neer aan het gaan. De prijs dook zelfs even onder de tienduizend dollar. Bitcoin maximalist John McAfee, die nog steeds lastig gevallen wordt door de FBI en de Amerikaanse belastingdienst, probeert de gemeenschap te kalmeren. Op zijn eigen manier.

In een recente tweet dringt McAfee er bij bitcoinners op aan om een dikke huid te hebben. Hij zegt dat bitcoin nog steeds 300 procent hoger is in waarde dan een half jaar geleden en dat schommelingen op korte termijn er niet toe doen.

Reactie op bearish sentimenten

De tweet van McAfee kan je zien als een reactie op een pessimistische houding van bepaalde ‘experts.’ Deze experts delen maar al te graag hun mening over bitcoin en voorspellen dat de prijs op korte termijn zal dalen.

Een van hen is auteur Nik Patel, hij schreef An Altcoin Trader’s Handbook. Hij tweette onlangs dat de dominantie van bitcoin op het punt staat te breken. Of je dit moet lezen als iets negatiefs over bitcoin, of juist als iets positiefs over altcoins, maakt niet veel uit.

De tweet van vandaag bevat een aanbeveling die, als de BTC-dominantie op de markt lager is dan 68 procent, het tijd is om altcoins te kopen. In iets hardere woorden.

Brian Kelly van CNBC is ook negatief over de prijs van bitcoin

Een andere crypto expert die voorlopig geen vuurwerk verwacht van de bitcoin koers, is handelaar en belegger Brian Kelly van de Amerikaanse nieuwszender CNBC. In een recent interview zei hij dat hij voorzichtig is met zijn bullish bitcoin prijsvoorspellingen. Hij verklaart zijn gedachtengang doordat het aantal actieve bitcoin adressen sinds juli is gedaald.

Kelly denkt ook dat de prijs van twee maanden geleden niet realistisch is. Toen was bitcoin even 13.000 dollar waard. Hij denkt dat de koers sinds dat moment aan het corrigeren is.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

View Comments

Recent Posts

Gisteren Prinsjesdag: zit er bitcoin in de koffer?

Koning Willem-Alexander heeft zijn toespraak erop zitten, Wopke Hoekstra heeft zijn koffer weer ingepakt en de NOS heeft weer een…

4 uur ago

Altseason begonnen? Ripple (XRP), Stellar (XLM), en Ethereum (ETH) koers schiet omhoog

De cryptomarkt kleurt groen! Vooral met altcoins gaat het goed, Ripple (XRP) is bijvoorbeeld met bijna 19 procent gestegen de…

6 uur ago

VanEck en SolidX trekken voorstel bitcoin ETF in bij SEC

Geen goed nieuws over de langverwachte ETF van VanECK en SolidX. De beurs waar deze ETF op aangeboden zou worden,…

7 uur ago

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

24 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

1 dag ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

1 dag ago