McAfee: president van USA worden om bitcoin te legaliseren

John McAfee is bekend van de gelijknamige virusscanner maar nog belangrijker, hij is een enorme fan van cryptocurrency. Hij zei gisteren dat crypto op een gegeven moment zal gaan botsen met de overheid. Hij maakt zich vooral zorgen om inkomstenbelasting, die staat volgens McAfee haaks op waar crypto voor staat.

Overheden moeten op een andere manier gaan bedenken hoe ze burgers gaan belasten over hun inkomen als crypto burgers meer privacy kan bieden. McAfee zegt dan ook: ”We’re at war. And I am at the frontline.” Of dit ook echt zo is, moet nog blijken.

Aangeklaagd voor belastingontduiking

McAfee voegt nu eigenlijk het woord bij de daad. Hij heeft al acht jaar geen inkomstenbelasting betaald en is op de vlucht voor de IRS, de Amerikaanse belastingdienst. Hij brengt zijn dagen voornamelijk door op zijn boot in internationale wateren.

De IRS heeft hem, zijn vrouw en vier campagnemedewerkers aangeklaagd voor belastingontduiking en zien hem het liefst voor het hooggerechtshof van Tennessee. Hij weet niet precies hoe groot de aanklacht is, echter geeft hij toe dat hij de afgelopen acht jaren geen belasting heeft betaald.

McAfee wil president worden

John McAfee gaat campagne voeren voor het Amerikaanse presidentschap in 2020. Als republikein wil hij de strijd aangaan met zijn partijgenoot Donald Trump. Zodra hij president is, wil hij zijn nieuwe functie gaan gebruiken voor het promoten en legaliseren van cryptocurrencies.

Net als Trump is McAfee van de gewaagde uitspraken. Een van zijn bekendste uitspraken:

“I will eat my d**k on national television if the price of Bitcoin (BTC) did not hit $1 million by 2020.”

Het internet zou het internet niet zijn als hier geen website voor is gebouwd. Hier kan je de status van de weddenschap volgen. Er is een speciale website opgezet waarop je de status van de weddenschap kunt volgen.

Andere activiteiten van McAfee zijn minder succesvol verlopen. Zo steunde hij een hardware wallet genaamd Bitfi, die hij als onhackbaar bestempelde. Om dit te bewijzen loofde John een bounty van honderdduizend dollar aan degene die de wallet kon hacken.

Uiteraard is de wallet uiteindelijk gehackt, vervolgens weigerde Bitfi de bounty uit te betalen. Bitfi moest schoorvoetend bekennen dat de claim dat de wallet onhackbaar is, niet klopt.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.