Mede-oprichter van Ripple haalt hard uit naar Biden en Gensler

In een explosief interview met Bloomberg heeft Chris Larsen, de voorzitter en medeoprichter van Ripple Labs, scherp uitgehaald naar zowel de Biden-administratie als de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler. Larsen beweert dat hun aanpak van crypto-regulering ernstige fouten heeft gemaakt en dat het nu tijd is voor het Congres om de leiding te nemen in het vaststellen van duidelijke crypto-wetten.

Biden’s crypto policies onder vuur

Chris Larsen beweert dat de crypto-regulering van de Biden-administratie rampzalige gevolgen heeft gehad voor San Francisco, dat ooit als de “blockchain hoofdstad van de wereld” werd beschouwd vanwege de bloeiende tech-scene in Silicon Valley. Larsen stelt dat de beslissingen van de Biden-administratie de stad hebben “vermoord” als een blockchain-hub en het potentieel hebben verijdeld. Hij benadrukt dat andere wereldsteden zoals Londen, Singapore en Dubai nu floreren dankzij hun duidelijke regelgeving die zowel consumenten beschermt als innovatie aanmoedigt. Hij vraagt zich luidop af waarom Amerika niet de leiding neemt in deze beweging.

Uitspraak Grayscale

Larsen wijst op de recente gerechtelijke uitspraak ten gunste van Grayscale, die de SEC op de vingers tikte voor het ontbreken van duidelijke regelgeving. Hij beweert dat SEC-voorzitter Gary Gensler de vaagheid van crypto-wetten welbewust in stand houdt, zodat hij naar eigen goeddunken kan optreden en regels kan verzinnen zonder tussenkomst van de wetgevende macht. Larsen bekritiseert deze benadering en benadrukt dat Amerika heldere regels nodig heeft die door gekozen vertegenwoordigers worden vastgesteld, in plaats van “machtsbeluste en verkeerd geplaatste besluitvormers zoals je ziet in Gary Gensler.”

Congres moet leiding nemen in crypto-beleid

Chris Larsen dringt erop aan dat het Congres nu de verantwoordelijkheid moet nemen voor het vaststellen van duidelijke en consistente crypto-regelgeving. Hij gelooft dat dit de enige manier is om de Verenigde Staten weer “in het spel” te brengen en de kansen voor innovatie en economische groei te maximaliseren.

Terwijl de crypto-industrie blijft evolueren en groeien, zal de roep om heldere richtlijnen en een stabiele juridische omgeving alleen maar luider worden. Het blijft afwachten of het Congres deze oproep zal beantwoorden en de Verenigde Staten weer aan de top van de blockchain-revolutie zal plaatsen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.