Rapper Meek Mill wil uitbetaald worden in Bitcoin, nadat investering Dogecoin halveerde

Waarom betaald worden in een valuta die gratis bijgedrukt kan worden? Rapper Meek Mill deelde een story op Instagram dat hij betaald wil worden in bitcoin. Hij lijkt hiermee in de voetsporen te willen treden van een andere rapper genaamd Money Man (hoe ironisch).

Voorschot van 1 miljoen dollar

Money Man kreeg onlangs een voorschot van 1 miljoen dollar in Bitcoin van zijn platenlabel Empire en werd daarmee de eerste rapper die dit deed.

‘Ik krijg mijn volgende platencontract betaald in bitcoin na @moneyman,’ schreef Meek in zijn Story samen met een screenshot van de $ 1.002.912 Money Man die hij van zijn voorschot ontving.

Problemen met platenlabel

Volgens HipHopDx heeft Meek Mill problemen met zijn platenlabel en betalingen:

‘De leider van Dream Chasers luchtte vorige maand zijn labelproblemen op Twitter en beweerde dat hij geen cent van zijn contract had gezien. Hij onthulde ook dat hij niet weet hoe groot de snit is die zijn label van zijn inkomsten afhaalt.’ Meek schreef in een verwijderde tweet: Ik krijg niet betaald voor muziek en ik weet niet hoeveel geld labels aan me verdienen. Ik heb zo snel mogelijk advocaten nodig!!!’

Bitcoin fixes this

Zoals iedereen weet: Bitcoin Fixes This. Althans, wellicht denkt Meek Mill dat dit zo werkt, het is in ieder geval wel een manier om afstand te doen van de traditionele systemen.

De rapper houdt zich al langer bezig met cryptocurrency’s. Een paar maanden geleden maakte Meek Mill, ook via een Instagram-verhaal, zijn eerste crypto-investering bekend. Hij plaatste een screenshot van een aankoop van 50.000 dollar van Dogecoin en schreef: ‘Ik heb net een doge gekocht omdat ik dit niet wil missen.’

Die investering heeft tot nu toe niet goed uitbetaald, de 92.411 DOGE die hij kocht, zijn investering is tegen de huidige Doge koers gehalveerd.

Blockchain van Money Man

Platenlabel EMPIRE heeft dinsdag aangekondigd dat ze artiesten nu de mogelijkheid geven om voorschotten in bitcoin te ontvangen. Money Man was de eerste artiest die hier op inging. Niet gek, want zijn nieuwe single heet Blockchain.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.