Meer banen in blockchain en cryptocurrency

Werken in blockchain en cryptocurrency is hot. Dat is de conclusie van Glassdoor, een Amerikaanse vacaturebank. Zij hebben onderzoek gedaan onder 1.775 blockchainvacatures in Amerika. Het aantal banen in blockchain is het afgelopen jaar met 300 procent gestegen.

Dalende koersen, stijgende vraag

Vanaf december heeft de bitcoin koers een flinke klap gehad. Maar dit betekent geen daling in het aantal vacatures in de blockchainsector. Integendeel. Het aantal vacatures in blockchain en cryptocurrency is alleen maar gestegen ten opzichte van het begin van 2018.

Een grafiek van Glassdoor laat dit goed zien. De oranje lijn is de bitcoin koers uitgedrukt in dollars. De groene staven geven het aantal vacatures in de blockchainsector weer:

Vooral in de IT-sector

Steve Ballmer zei het al ooit tijdens een Microsoft congres: ‘developers, developers, developers!’. Ook in de blockchain industrie zijn deze werknemers van onschatbare waarde. De meeste vacatures richten zich dan ook op software engineers, product owners en front- en backend developers.

Grote spelers op de markt

Het zijn niet de minste bedrijven die op zoek zijn naar werknemers in deze sector. In de lijst met de meeste vacatures staat onder andere IBM, de Amerikaanse technologiegigant. IBM heeft onlangs nog onderzoek gedaan naar op het gebied van IoT en blockchaintechnologie.

En: een heel fijn salaris!

Volgens het onderzoek verdienen werknemers in de blockchainsector ook nog eens heel goed. Het mediaansalaris van alle blockchainvacatures is ruim 84 duizend dollar per jaar. Dat is ruim 7.000 dollar! Toch mooi verdiend.

Daar moet wel een kanttekening bij geplaatst worden. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste vacatures uit New York komen. Leven in New York is duur, waardoor de salarissen ook wat hoger liggen dan het gemiddelde in Amerika.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.