Meer dan de helft van alle bitcoins in grote wallets

Ruim 55% van alle bitcoins op dit moment worden beheerd vanuit adressen met een waarde groter dan 1,3 miljoen dollar. Dat blijkt uit de cijfers van Bitinfocharts, een website die statistieken verzamelt over de bitcoinwereld. Alle bitcoin balansen staan namelijk openbaar op het internet.

Twee van deze grote ontvangstadressen hebben zelfs een waarde van meer dan één miljard dollar. Maar daar moet wel een kanttekening bij geplaatst worden. Het betreft hier de wallets van cryptocurrency exchanges Binance en Bitfinex. Dit zijn algemene wallets die bitcoins vasthouden voor de gebruikers van beide exchanges.

HODL for lambo?

Veel van deze grote bitcoin adressen hebben geen uitgaande transacties meer sinds de ‘all time high’ van december 2017. Zit de ‘HODL’-strategie dan toch zo ingesleten in de bitcoincultuur? Dat zou zomaar kunnen.

Aan de andere kant kan het ook duiden op het verlies van de seed phrase. Dat is een soort wachtwoordzin van 12 tot 24 woorden waarmee je een wallet kan openen. Ben je deze kwijt? Dan kan je je wallet nooit meer openen. Toch zonde, als jaren later blijkt dat je meer dan één miljoen dollar aan bitcoin bezit.

Of toch bitcoin in de uitverkoop?

Worden bitcoins ook echt zo lang vastgehouden? Dat is nog maar de vraag. Een analyse van onderzoeksbureau Chainalysis laat namelijk andere cijfers zien. Sinds december en april is ruim dertig miljoen dollar aan bitcoin verkocht door speculanten. Deze enorme verkoop aan bitcoin kan de oorzaak zijn geweest van de dalende prijzen.

Bitcoins vasthouden in een kleine markt

Hoe kan de prijs inzakken door deze verkoop? De markt in cryptocurrencies is nog maar klein. Op dit moment circuleert er namelijk ruim honderd miljard dollar in bitcoin. Daardoor kunnen grote investeerders flinke invloed hebben op de bitcoin prijs. Houd je een grote hoeveelheid bitcoin vast en verkoop je deze in één keer? Dan kan zo’n verschuiving een grote invloed hebben op de bitcoin koers.

Om te weten hoe groot de cryptomarkt op dit moment is, kun je kijken naar andere cijfers. Het huidige vermogen van Bill Gates alleen bijvoorbeeld, wordt in 2017 op 89 miljard dollar geschat. Dat komt dicht in de buurt van de markt in bitcoin.

Behouden de grote adressen ook dit jaar hun bitcoins?


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • This event occurred rigt after the time Mario return to the Mushroom Kingdom so it had to take place after ebbffdecbeacfebe

    9 mei 2019