Nieuwe bitcoin en ethereum ETF aangevraagd

Wij hebben al een tijd niks geschreven over ETF’s, maar er is best wat nieuws te melden. Zo is er deze week een nieuwe aangevraagd en komen de deadlines van twee andere steeds dichterbij.

Nieuwe crypto ETF aanvraag

Op donderdag 9 mei heeft de SEC een nieuwe aanvraag ontvangen voor een crypto ETF. De aanvraag is ingediend door Crescent Crypto Index Services LLC en kijkt naar bitcoin en ether.

De bijbehorende ticket heet USCF Crescent Crypto Index Fund (kortweg XBET) en wordt gesponsord door de United States Commodity Funds LLC (USCF).

Deadlines zijn snel

Er lopen al geruime tijd twee ETF-aanvragen. Het is de bedoeling dat de SEC deze maand al beslist of ze goedgekeurd worden, maar als het verleden iets uitwijst, deze beslissingen worden vaak uitgesteld.

  • 16 mei: de SEC beslist over de gezamenlijke ETF-aanvraag van NYSE Arca en Bitwise. Eigenlijk lag de deadline al op 5 april maar vanwege de shutdown van de Amerikaanse regering is deze uitgesteld. De SEC mag de beslissing nog 195 dagen uitstellen, het kan dus zo maar zijn dat in 2020 pas een besluit genomen wordt. Lees hier meer over deze aanvraag.
  • 21 mei: de SEC beslist over de gezamenlijke ETF-aanvraag van VanEck, SolidX en CBOE. Deze aanvraag is al op 26 juni 2018 ingediend en een uitspraak is ook al meerdere malen vooruitgeschoven. De SEC zeggen zelf dat zij dus op 21 mei de ETF goed- of afkeuren. Vervolgens wordt gekeken of alle partijen het eens zijn met de gevolgde procedure. Het kan dus zijn dat de ETF afgekeurd wordt maar dat de procedure niet goed is gevolgd.  Lees hier meer over deze aanvraag.

Wat is een ETF ook alweer?

ETF staat voor Exchange Trade Funds. Een bitcoin ETF volgt nauwgezet de koers van bitcoin. Investeerders hoeven met een ETF niet direct bitcoin te kopen en geen wallet aan te maken, maar kunnen wel indirect speculeren op de koersbeweging. Volgens veel cryptocurrency experts kan het accepteren van een bitcoin ETF leiden tot meer aandacht voor bitcoin onder institutionele beleggers.

Vooralsnog is er nog geen enkele ETF aanvraag goedgekeurd.Maar het lijkt een kwestie van tijd te zijn. Dat merk je ook aan de reacties van de SEC.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • ik welke crypto zou u mijn aanraden om te inversteren op de lange termijn.het blijf een gok dat weet ik maar ben zeer benieuwd naar u vermoeden

    14 mei 2019