Met crypto afrekenen? Vanaf 1 november kan het via deze bank

De cryptobank Revolut voegt een crypto betalingsfunctie toe aan zijn arsenaal. Dit is een grote stap voor deze bank, die al voor langere tijd bezig is in de crypto space. Deze functie gaat ervoor zorgen dat klanten per 1 november overal kunnen betalen met hun digitale muntjes; een graag geziene ontwikkeling binnen de cryptomarkt.

Cash, pin of crypto?

“Ja, maar je kan er niet eens je boodschappen mee betalen” gaat binnenkort niet meer op voor klanten met een Revolut kaart. Klanten van de bank kunnen binnenkort namelijk betalen met crypto. De bank voegt dan een mogelijkheid toe waardoor de cryptofondsen op de bank gebruikt kunnen worden voor dagelijkse aankopen.

Deze dienst wordt snel na deze aankondiging beschikbaar. Vanaf 1 november kunnen klanten al een biertje bestellen met de Revolut kaart. Dan kan je je bedenken dat dit misschien geen gunstige tijd is om crypto uit te geven, maar er staat ook iets moois tegenover. Voor een beperkte tijd zullen klanten 1% cashback kunnen verdienen op al hun uitgegeven crypto. Dat scheelt tegenwoordig maar zo’n 3 cent per biertje, maar bij de aankoop van grotere producten kan het wel merkbaar zijn.

De omvang van dit nieuws is best wel groot aangezien het platform inmiddels meer dan 20 miljoen gebruikers heeft. Dat is meer dan alle inwoners van Nederland. Zij kunnen via de app van Revolut handelen in meer dan 30 digitale valuta’s.

Revolut is de eerste cryptobank van Europa

De neobank Revolut is de eerste partij die toestemming kreeg van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CSEC) om crypto aan te bieden in Europa. Hierdoor kan Revolut zich al voorbereiden op de nieuwe Europese Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgeving die in 2023 van kracht wordt.

Deze nieuwe MiCA regelgeving moet er in Europa voor zorgen dat de consument een grotere mate van bescherming geniet en moet witwassen en fraude helpen bestrijden.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Inmiddels contact gehad met Revolut bank mbt dit artikel. Ze geven aan dat dit niet het geval is. Je kan je boodschappen dus niet afrekenen in crypto helaas, zoals hier wel wordt vermeld.

    1 november 2022