Meta CEO Zuckerberg blijft ondanks verlies van 13,7 miljard dollar geloven in de Metaverse

Het Meta van CEO en oprichter Mark Zuckerberg blijft ondanks een verlies van 13,7 miljard dollar in 2022 geloven in de Metaverse. Vooral het vierde kwartaal was een zure appel voor Reality Labs, de Metaverse-afdeling van het bedrijf, omdat het in die periode een verlies van 4,3 miljard dollar moest opschrijven. Zuckerberg gaf tijdens zijn praatje over de kwartaalcijfers echter aan dat het bedrijf niet van plan is zijn strategie te wijzigen.

Zuckerberg blijft geloven

Op het moment van schrijven is het voor veel mensen nog steeds lastig om de Metaverse te definiëren. Dat neemt niet weg dat Zuckerberg nog altijd een gigantisch vertrouwen heeft in de toekomst ervan. Zodanig zelfs, dat het bedrijf zijn naam niet lang geleden veranderde van Facebook naar Meta.

Wat dat betreft lijkt het alsof er geen weg meer terug is voor het bedrijf en ze zich blijven vastbijten in deze ontwikkeling. “Geen van de signalen die ik tot dusver heb gezien, suggereren dat we de strategie van Reality Labs voor de lange termijn moeten veranderen,” aldus Zuckerberg tijdens de presentatie van de cijfers.

Later in zijn praatje onthulde Zuckerberg dat het bedrijf in 2023 de “volgende generatie” van headsets voor consumenten wil lanceren. Daarmee refereert hij naar de virtual reality headsets van het bedrijf, die tot nu toe hun grote doorbraak nog moeten beleven. Voor nu lijkt de markt nog niet klaar voor de massale adoptie van deze technologie.

Verliezen blijven toenemen

Meta verwacht zelfs dat de verliezen van Reality Labs in 2023 nog zullen toenemen ten opzichte van het afgelopen jaar. Daarmee wil het bedrijf de verwachtingen van de markt wat temperen en zichzelf wat meer ademruimte geven. Door de verwachtingen naar beneden bij te schroeven, is het mogelijk dat de kritiek vanuit de financiële analisten op het bedrijf wat afneemt.

Uiteindelijk is de technologiesector een industrie waarin het lastig is om voor de korte termijn trends te voorspellen. Het komt vaak genoeg voor dat een bedrijf een fantastisch product op de markt brengt, maar dat ze enkele jaren te vroeg zijn. Als ze binnen Meta de overtuiging hebben dat de Metaverse de toekomst is, dan moeten ze vooral op deze weg doorgaan.

“We verwachten dat de verliezen van Reality Labs in 2023 nog toenemen en we blijven significante investeringen doen in deze industrie, vanwege de lange termijn kansen die we nog altijd zien,” aldus Susan Li, het hoofd van de financiële afdeling van het bedrijf.

Meta zelf presteert boven verwachting

Overigens zijn de resultaten van Meta zelf over de gehele linie niet zo dramatisch als die van Reality Labs. De totale omzet van het bedrijf kwam in het vierde kwartaal van 2022 binnen op 32,1 miljard dollar, waarmee het boven de verwachtingen van Wall Street presteerde. Die omzet zorgde er uiteindelijk voor dat het aandeel van Meta na het sluiten van de markt nog steeg met 19,5 procent.

Op veel andere vlakken haalt Meta op dit moment dus nog meer dan voldoende geld op om de investeringen in de Metaverse te rechtvaardigen. Uiteindelijk is investeren ook een spelletje van kansverdeling en dat lijken ze bij Meta te begrijpen. Ze zien met de Metaverse een gigantische kans en zijn bereid om met miljarden te smijten om die kans te grijpen.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.