Krijgt crypto wallet MetaMask een eigen token? Directeur Ethereum ConsenSys voedt geruchten

Joseph Lubin, een van de oprichters van het Ethereum-ontwikkelingsteam ConsenSys, sprak op Twitter over een eigen token voor MetaMask.

Wat is MetaMask?

MetaMask is een wallet in de vorm van een browserextensie die toegang geeft tot het Ethereum-ecosysteem. Je kunt ether en ERC-20-tokens opslaan (evenals een reeks andere tokens) en verbinden met bijvoorbeeld decentrale exchanges zoals MetaMask.

In september zei ConsenSys dat de MetaMask-portemonnee een belangrijke mijlpaal had bereikt door 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers te bereiken. Dat markeert een indrukwekkende groei van 1800 procent vergeleken met juli 2020, toen waren er net een half miljoen gebruikers. Je kunt wel zeggen dat MetaMask één van de populairste software wallets is, dus stel dat ze een eigen token lanceren, dan zijn de verwachtingen hooggespannen.

Eigen token om te concurreren met Coinbase

Lubin reageerde op een tweet van iemand anders. Hierin werd een stukje tekst geciteerd dat Coinbase met een eigen browser extensie komt, als MetaMask wil concurreren zouden ze met een eigen token moeten komen.

Andrew Thurman, een journalist van Coindesk, zei dat dit nooit zou gebeuren vanwege het belang van JPMorgan in MetaMask en die bank wil die token helemaal niet op de balans houden.

Lubin verwierp dit echter door te zeggen dat ConsenSys duizenden tokens op zijn balans heeft, en deze worden allemaal gecontroleerd door alle medewerkers. Suggereert hij hiermee dat er geen sprake is van belangenverstrengeling?  Of zegt hij hiermee dat als Consensys het kan, grootbank JP Morgan dit vast ook wel kan.

Potentieel grote airdrop

Stel dat MetaMask met een airdrop van $MASK komt, midden in de bullrun, dan kan dat grote gevolgen hebben. Zeker als dat van tevoren al bekend gemaakt wordt. Ze kunnen dan leentjebuur spelen bij UniSwap. In september 2020 kondigde UniSwap de lancering van hun eigen token aan, en dat er een airdrop zou komen voor een selecte groep gebruikers.  Om in aanmerking te komen voor de 400 gratis UNI-tokens, moesten gebruikers de UniSwap dex vóór 1 september 2020 om 12.00 uur UTC hebben gebruikt.

Ontvangers kregen dus 400 tokens en tegen de huidige UniSwap koers, is dat 9.000 euro waard. De token is namelijk met 18.000% gestegen, waardoor het een van de meest winstgevende airdrops ooit is.

Veel activiteit mogelijk

Goed om te weten is dat dit hele artikel berust is op geruchten en dat er nog niets is bevestigd. Maar MetaMask is ontwikkeld door Consensys en Joseph Lubin is de oprichter hiervan. Het zou niet verrassend zijn als MetaMask de komende tijd opeens veel meer wordt gebruikt dan normaal.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.