Miljardair werkt aan bitcoin bank in Mexico

De op twee na rijkste man in Mexico, Ricardo Salinas Pliego, staat bekend als een echte bitcoin bull. Hij noemde bitcoin zijn beste investering ooit en raadt iedereen aan om De Bitcoin Standaard te lezen. Hij heeft nu plannen om zijn bank (hij heeft een bank) om te vormen tot een bitcoin bank.

Eerste bank van Mexico

Op 27 juni tweette de Mexicaanse miljardair zijn steun voor de wijdverbreide acceptatie van BTC en merkte op dat zijn bank werkt om de eerste in Mexico te worden die ‘s werelds grootste cryptocurrency accepteert.

Met zijn overtuiging, kon hij maar één pad kiezen. Salinis noemt het ‘absoluut goed’ om bitcoin als het nieuwe goud te beschouwen.

‘Natuurlijk raad ik het gebruik van #Bitcoin aan, en ik en mijn bank werken eraan om de eerste bank in Mexico te zijn die #Bitcoin accepteert. Als je meer details of informatie nodig hebt, volg me dan op mijn Twitter-account.’

Rijker worden rijker

Salinas is de oprichter en voorzitter van Grupo Salinas, een Mexicaans bedrijfsconglomeraat dat televisie- en radionetwerk TV Azteca, consumentenelektronicawinkel Grupo Elektra, voetbalclub Mazatlan F.C. en de grote lokale bank Banco Azteca omvat. Banco Azteca had in 2020 een jaaromzet van 2,54 miljard dollar en is actief in Mexico, Panama, Guatemala, Honduras en Peru. Het bedrijf biedt consumentenkrediet voor goederen, persoonlijke en kleine zakelijke leningen, creditcards, hypotheken en salarissystemen.

Volgens de Billionaires Index van Bloomberg is het vermogen van Salinas dit jaar met 2,8 miljard gestegen tot 15,8 miljard dollar. Vorig jaar schreven we dat de miljardair 10% van zijn liquide portefeuille in bitcoin had geïnvesteerd.

Bitcoin banken in kinderschoenen

In september 2020 werd beurs Kraken het eerste cryptocurrency-bedrijf dat een charter ontving om als bank in de Verenigde Staten te opereren na het ontvangen van licenties van de staat Wyoming. In oktober van hetzelfde jaar stemde de Wyoming State Banking Board om Avanti een bankcharter voor crypto-gerelateerde diensten te verlenen.

Eind vorig jaar introduceerde het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency een handvest waarmee fintech-bedrijven kredietproducten mogen aanbieden zonder dat speciale toezicht nodig is. Crypto bewaarbedrijf Anchorage, werd het eerste cryptobedrijf dat in januari 2021 een licentie onder deze charter ontving.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.