Michael Saylor: ‘dit is een ideaal instapmoment’

De CEO van Microstrategy, Michael Saylor, sprak in een recent interview met CNCB over de huidige situatie met zijn bedrijf. Microstrategy heeft namelijk een gigantisch portfolio aan bitcoin.

Stijging van 86%

Het bedrijf heeft al bitcoin sinds augustus 2020. Dus het staat met de eerste aankopen nog steeds goed in de winst. Saylor vertelde dat bitcoin het sinds die tijd 10 keer beter heeft gedaan dan welke andere asset dan ook. Hierbij verwees hij naar de S&P 500, goud en de Nasdaq 100 index.

Dit zuigt hij niet zomaar uit zijn duim. Saylor komt met cijfers die onderbouwen hoe goed bitcoin op de lange termijn presteert. Hij vertelde dat goud tien procent is gedaald sinds de eerste bitcoin aankoop van Microstrategy in 2020. De Nasdaq is nagenoeg hetzelfde gebleven, en bitcoin – het digitale goud – is 86 procent gestegen sinds die tijd.

BTC presteert het beste

Saylor is ervan overtuigd dat de crypto marktleider de best presterende asset is over elke tijdsperiode. Of het nou 2 jaar, 4 jaar of 8 jaar is, er is volgens hem geen betere investering dan bitcoin. Dit is dan ook de reden dat hij met MicroStrategy heeft gekozen voor een investering in deze digitale munt.

Daarbij vertelt hij dat bitcoin wel een risicovolle investering is als je maar één maand wil investeren. Bitcoin is te volatiel om binnen een maand bullish te zijn. Maar voor een investeerder die zijn bitcoins 10 jaar wil laten staan, vindt Saylor het een risicovrije opslag van waarde. “Niemand heeft ooit geld verloren door vier jaar lang in bitcoin te beleggen,” beweerde hij.

Hij heeft ook verklaard dat het gemiddelde van bitcoin rond de 21.685 dollar ligt voor een periode van vier jaar. Saylor noemt deze koers dan ook een geweldige koopkans en een ideaal instapmoment.

Het tegengeluid

Natuurlijk krijgt Saylor niet alleen maar lof voor zijn beslissing om in bitcoin te investeren (of om interviews te doen over bitcoin). Bitcoin hater Peter Schiff bekritiseerde de CEO van Microstrategy voor het ophemelen van bitcoin en het afkraken van goud.

“Schandalig. CNBC gaf hun favoriete bitcoin pumper Michael Saylor meer onbetwiste zendtijd om leugens over bitcoin te verspreiden en goud te bashen. CNBC liet hem zelfs opscheppen dat lenen om bitcoin te kopen de beste investering was die Microstrategy had kunnen doen, ondanks een daling van 30%”, zo tweette Schiff.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.