Michael Saylor: “Institutionele Bitcoin Goudkoorts is gestart in januari 2024″

Volgens Michael Saylor, de co-founder en voorzitter van MicroStrategy, staat Bitcoin voor een decennium van ongekende groei en institutionele adoptie, die gedreven zal worden door de spot Bitcoin ETF’s en AI. Tijdens een recente paneldiscussie op de Bitcoin Atlantis-conferentie onthulde Saylor zijn gedurfde visie op de toekomst van Bitcoin, en waarom instituten nu al haast moeten maken.

Institutionele “Goudkoorts” door ETF’s

Tijdens een paneldiscussie op de Bitcoin Atlantis-conferentie benadrukte Saylor dat de lancering van spot Bitcoin ETF’s heeft geleid tot een periode van intense institutionele adoptie, die hij beschrijft als de “Bitcoin goudkoorts”. Hij voorspelt in deze onderstaande video dat deze trend zal aanhouden tot ongeveer november 2034.

Groeiende adoptie door banken en instanties

Saylor gaf aan dat de traditionele financiële wereld nu pas open staat voor de mogelijkheden van Bitcoin, en hij verwacht dat bijna alle banken en institutionele instellingen uiteindelijk Bitcoin-transacties zullen faciliteren. Momenteel koopt maar een klein percentage van de geïnteresseerden Bitcoin via de spot ETF’s, maar dit aantal zal volgens hem snel stijgen tot bijna 100% zodra de infrastructuur voor het verhandelen en bewaren van Bitcoin verder wordt ontwikkeld.

Bitcoin als bescherming tegen AI-bedreigingen?

Naast de financiële adoptie benadrukt Saylor ook het cruciale belang van Bitcoin in het veiligstellen van het internet tegen de bedreigingen van kunstmatige intelligentie (AI). Hij legt uit hoe Bitcoin kan fungeren als een onmisbaar systeem van waarheid door het waarmerken en timestampen van berichten en documenten, waardoor het een essentiële rol speelt in het beschermen van de integriteit van informatie in een wereld die steeds meer wordt gedreven door geavanceerde technologieën.


Raoul is Crypto-redacteur bij BLOX en oprichter van Cryptotakkies, een organisatie die de ontwikkelingen van digitaal geld bespreekt op een toegankelijke en begrijpelijke manier.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.