Michael Saylor: “Meer dan 1 miljoen BTC in Bitcoin ETFs” 

Saylor meldde dat 34 spot Bitcoin ETFs gezamenlijk meer dan één miljoen BTC vasthouden. Om precies te zijn: 1.031.973 BTC. Deze prestatie laat de groeiende aantrekkingskracht van Bitcoin ETFs zien, waarmee investeerders toegang krijgen tot Bitcoin zonder de asset rechtstreeks zelf aan te houden.

Banner Bitcoin 1

Toename van institutionele belangstelling

Met succesvolle Bitcoin ETFs beheerd door financiële reuzen als BlackRock en Fidelity Investments, verschuift het zwaartepunt in de crypto-markt van Azië naar de Verenigde Staten. De iShares Bitcoin Trust van BlackRock is ‘s werelds grootste Bitcoin-fonds geworden, met een vermogen van meer dan $21,4 miljard, waarmee Grayscale’s Bitcoin Trust van $20,1 miljard wordt overtroffen. Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund staat op de derde plaats met een vermogen van $12,3 miljard.

MicroStrategy’s rol & inflatie narratief

MicroStrategy, onder leiding van Saylor, staat bekend om zijn agressieve strategie voor het accumuleren van Bitcoin, met 214.400 BTC per 1 mei 2024.

De afgelopen weken hebben Amerikaanse Bitcoin ETFs een stijgende vraag gezien, met 19 opeenvolgende dagen van nettostromen. Alleen al op 7 juni trokken 11 Bitcoin ETFs $131 miljoen aan stromen aan, waardoor Bitcoin naar nieuwe hoogtepunten wordt gestuwd.

Conclusie

Deze mijlpaal voor Bitcoin ETFs benadrukt de groeiende mainstream acceptatie en adoptie van Bitcoin als een investeringsactivum en voorspelt een solide toekomst voor crypto-markt.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Laat een reactie achter