Hoe Michelle Phan, de allereerste YouTube beautyvlogger, bitcoin maximalist werd

Na tien jaar, 385 video’s en meer dan een miljard views, verdween Michelle Phan in 2016 abrupt van YouTube. Ook liet ze niks meer horen op Instagram en Twitter.

Waarom verdween ze

Haar 9 miljoen volgers bleven achter met vraagtekens en sommigen dachten zelfs dat ze was overleden. Maar Phan werd vooral gemist. Zij stond aan de wieg van wat nu een heel genre geworden is: beautyvloggen. Dit zijn video’s waar uitgelegd wordt hoe je bijvoorbeeld make-up moet aanbrengen. In haar hoogtijdagen verdiende ze naar verluid 60.000 dollar per maand en stond ze op de cover van Forbes magazine.

Op 1 juni 2017 plaatste ze een video genaamd “Why I Left.” Dit bleek haar magnum opus te zijn, de video is  namelijk bijna 13 miljoen keer bekeken. Het is een animatievideo waarin ze uitlegt waarom ze destijds stopte en dat ze dat eigenlijk best succesvol is in de ‘echte’ wereld.

Van beautyvlogger naar bitcoin maximalist

“Ik heb spontaniteit nodig, anders verveel ik me gewoon echt,” zegt Phan tegen Kathleen Hou van The Cut. En nu zijn haar pijlers gericht op blockchain en bitcoin. “Ik ben eigenlijk enthousiaster over bitcoin dan toen ik YouTube voor het eerst ontdekte.”

In de afgelopen jaren is Phan een ware bitcoin-evangelist geworden. Ze is een investeerder in Quarters, een cryptocurrency gamingbedrijf dat wordt gerund door een ambitieuze twaalfjarige. Hij baalde dat alle verdiende gouden munten en credits in videogames op een gegeven moment gewoon verloren gingen.

Ook host ze podcasts. Niet lang geleden verscheen ze nog in een podcast met Ryan Higga en Andrew Yang. Laatstgenoemde is een democratische presidentskandidaat met een voorliefde voor cryptocurrency.

Bitcoin is de belangrijkste investering in je leven

Ze is van mening dat elke ondernemer in bitcoin moet investeren. “Het is waarschijnlijk de belangrijkste investering die je ooit in je leven kunt doen.”

Kathleen Hou reageert hierop door te zeggen dat je niet naar een cafe kan om een drankje met bitcoin te kopen.

“Voor nu”, antwoordt ze.

“Dat was ook hetzelfde met internet. Weet je nog toen er alleen internetcafés waren? En nu hebben we internet op onze telefoons. ‘

Decentralisatie als drijfveer

Er zijn overeenkomsten tussen haar eerdere carrière en haar interesse in bitcoin. “Ik ben een liefhebber van decentralisatie. YouTube is gedecentraliseerd, in die zin dat iedereen een kanaal kan hebben, een eigen netwerk kan hebben en zijn eigen content kan maken.”

“Op dezelfde manier is bitcoin niet echt eigendom van iemand. Het wordt niet geleid door een hogere autoriteit. Het is geen bedrijf. Er zijn geen bestuursleden. Voor het eerst in de geschiedenis kan je je eigen bank zijn. Dat hebben we nog nooit eerder gehad. ”

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met bitcoin? Download dan de gratis app BLOX. Dit is een simpele alles-in-een app en perfect om je eerste stappen in cryptocurrency te zetten.

Lees meer over BLOX

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.