MicroStrategy gaat ‘krachtig door’ met kopen van bitcoin

Softwarebedrijf MicroStrategy belooft ‘krachtig door te gaan’ met zijn strategie: het kopen en vasthouden van bitcoin in de kasreserves. Dat blijkt uit een brief van CEO Michael Saylor aan de aandeelhouders van het bedrijf.

5 miljard dollar aan bitcoin

Het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy houdt op dit moment 129.218 bitcoin vast, volgens data van Bitcoin Treasuries. Dit is op dit moment goed voor een slordige 5,1 miljard dollar, omgerekend 4,7 miljard euro.

Ter vergelijking: het Tesla van Elon Musk houdt ‘slechts’ 43.200 bitcoins vast in zijn reserves. Die bitcoins zijn op dit moment 1,7 miljard dollar waard. Daarmee heeft het autobedrijf nog steeds winst op de initiĆ«le inleg van 1,5 miljard dollar.

Strategie is een succes

Terug naar de brief aan de aandeelhouders van MicroStrategy die op donderdag 14 april werd ingediend. Daarin benadrukte CEO Michael Saylor het succes van zijn bedrijf om in een vroeg stadium bitcoin toe te voegen aan de schatkist, en zo waarde toe te voegen voor klanten en aandeelhouders.

MicroStrategy betaalde 3,9 miljard dollar voor alle aankopen, wat zich vertaalt in een winstmarge van 1,2 miljard dollar. Of zoals Saylor het zelf beschrijft in de brief: “Onze parallelle strategie om bitcoin te verwerven en vast te houden is een enorm succes geweest.”

In de brief staat verder dat het vasthouden van bitcoins het moeilijk maakt voor leidinggevenden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als gevolg daarvan heeft Saylor de verzekering uit eigen zak betaald.

Saylor is voor 68,1% eigenaar van MicroStrategy, wat betekent dat hij bij het bedrijf kan doen wat hij wil. Hij is al sinds 2020 een van de meest uitgesproken voorstanders van bitcoin en gebruikt zijn positie om een wereldwijd publiek te bereiken.

Niet de enige grootinvesteerder

Niet alleen MicroStrategy is bezig met het kopen van zoveel mogelijk bitcoin. Stablecoin UST heeft als doel om uiteindelijk 10 miljard dollar aan bitcoin te bezitten als onderpand voor zijn stabiele munt. Op dit moment heeft het project van Do Kwon slechts 800 bitcoins minder dan het Tesla van Elon Musk. Afgelopen woensdag kocht de Luna Foundation Guard nog 100 miljoen dollar aan bitcoin, daarmee komt de waarde van Terra’s bitcoins nu op 1,7 miljard dollar te staan.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor Belgiƫ.