MicroStrategy koopt 2500 nieuwe Bitcoins

Zijn de dips om te kopen? Als het aan MicroStrategy ligt wel. Dit bedrijf heeft de keuze gemaakt om extra Bitcoins aan te schaffen – bovenop het grote portfolio dat het al heeft. Dit maakte oprichter Michael Saylor vandaag bekend via Twitter.

2.500 Bitcoins

De Bitcoins werden gekocht voor ongeveer 42,8 miljoen dollar, tegen een gemiddelde prijs van 17.871 dollar per stuk. Dit is ook te factchecken via een rapport van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Die is te vinden op deze pagina van de SEC.

Zowel de verkoop als de aankoop van de Bitcoins werd gekocht via MacroStrategy, een dochteronderneming van MicroStrategy. Dit bracht het totale Bitcoin-bezit van het bedrijf op 132.500 BTC, waardoor de totale waarde van het Bitcoin portfolio hierdoor neerkomt op ongeveer 2,2 miljard dollar.

De aankoop werd mogelijk gemaakt doordat het bedrijf 218.500 nieuwe aandelen verkocht met een totale waarde van 46,4 miljoen dollar. Dit geeft nogmaals weer hoe veel vertrouwen MicroStrategy heeft in de toekomst van Bitcoin, terwijl deze strategie het bedrijf tot nu toe niet ten goede kwam.

Hoeveel verlies maakte het bedrijf door Bitcoin?

De 132.500 Bitcoins die MicroStrategy in bezit heeft, zijn gekocht voor een totale prijs van iets meer dan 4 miljard dollar. Als we even snel kijken naar de totale waarde die in alle Bitcoins zit (321 miljard op het moment van schrijven), betekent dit dat MicroStrategy meer dan 1% van alle BTC in zijn portfolio heeft.

Hier betaalde het bedrijf gemiddeld bijna 30.400 dollar per Bitcoin voor. De snelle rekenaars onder ons hebben het sommetje al gemaakt; door de aankopen van Bitcoin heeft het bedrijf meer dan 1,8 miljard dollar verloren.

Er is dus nog een lange weg te gaan voordat MicroStrategy zich rijk kan rekenen. Dit hangt volledig van het verloop van de markt af, en het is dus ook niet met zekerheid te zeggen of de Bitcoin koers ooit nog terugkomt op 30.400 dollar. Veel mensen geloven er niet meer in, maar MicroStrategy overduidelijk wel.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.