Miljardair haalt uit naar toezichthouders: ‘Crypto is dood in Amerika’

Chamath Palihapitiya is een bekende tech-investeerder die in het verleden positief was over Bitcoin en zelfs voorspelde dat de digitale valuta zou stijgen tot $ 200.000. Tegenwoordig heeft hij een minder rooskleurige kijk op cryptocurrencies. In de nieuwste aflevering van de All-In-podcast stelt de miljardair dat crypto in Amerika zeker geen vooruitgang boekt.

“Wapens gericht op crypto”

 “Crypto is dood in Amerika’” meent Palihapitiya. Volgens de man uit Sri Lanka ligt de schuld van deze ondergang grotendeels bij toezichthouders, die agressiever zijn geworden in hun jacht op slechte actoren in de industrie.

Palihapitiya verwees naar Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, die heeft gezegd dat crypto-handelsplatforms zich moeten houden aan strikte Amerikaanse effectenwetten. Gensler heeft de handhaving van de crypto-industrie opgevoerd, waardoor bedrijven en projecten die volgens de toezichthouder niet-geregistreerde effecten verkochten, werden aangepakt.

 “Je zag Gensler zelfs crypto de schuld geven van de bankencrisis”, zei Palihapitiya. Hij verwees hierbij naar de ineenstorting van Silicon Valley Bank, waarbij Gensler met de vinger wees naar crypto. Palihapitiya merkte op dat de SEC en andere toezichthouders crypto-bedrijven en -projecten die de grenzen verlegden, nu hard aanpakken. “De autoriteiten van de Verenigde Staten hebben hun wapens stevig op crypto gericht.”

Coinbase

In maart kreeg Coinbase, een crypto-exchange, een Wells-kennisgeving van de SEC – meestal een van de laatste stappen voordat het een aanklacht indient – waarin het bedrijf werd gewaarschuwd dat het mogelijke schendingen van de Amerikaanse effectenwetgeving had geïdentificeerd. Vorige week beschuldigde de SEC het crypto-activahandelsplatform Bittrex en zijn ex-CEO van het exploiteren van een niet-geregistreerde beurs.

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft aan CNBC onthuld dat zijn bedrijf zich voorbereidt op een jarenlange rechtszaak met de commissie. Ook overweegt het om te vertrekken uit de VS als het geen betere duidelijkheid over de regelgeving krijgt.

“Ze waren waarschijnlijk de meest bedreigende partij voor het establishment,” zegt Palihapitiya, waarbij hij refereert aan cryptobedrijven. “En ze waren ook degenen die, eerlijk tegenover regelgevers, de grenzen meer verlegden dan welke andere sector van de startup-economie dan ook. Nu betalen ze daar de prijs voor.”


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.