Miljardair sluit $1 miljoen Bitcoin-weddenschap vroegtijdig af!

Balaji Srinivasan, voormalig CTO bij Coinbase, heeft een weddenschap van 1 miljoen dollar op de prijs van Bitcoin gesloten voor 97% onder de prijsdoelstelling.

De weddenschap vond plaats tussen Balaji en Twitter-gebruiker James Medlock. Balaji dacht dat Bitcoin tegen 17 juni 1 miljoen dollar waard zou zijn, maar hij heeft besloten vroegtijdig deze weddenschap te sluiten. Bitcoin is op het moment van schrijven zo’n 29.000 dollar waard, dus dichtbij zat deze miljardair niet met zijn voorspelling.

1,5 miljoen dollar donatie als schikking

Balaji heeft ervoor gekozen om 1,5 miljoen dollar te doneren aan drie verschillende organisaties als schikking voor het vroegtijdig sluiten van de weddenschap. Balaji betaalde 500.000 dollar aan een pseudonieme Twitter-gebruiker genaamd James Medlock, schonk 500.000 dollar aan Bitcoin Core-ontwikkelaars en doneerde een extra 500.000 dollar aan het non-profit goede doel Give Directly.

Ondanks het weggeven van 1,5 miljoen dollar blijft Balaji ervan overtuigd dat de Amerikaanse economie uiteindelijk een staat van hyperinflatie zal bereiken. Hij denkt dat beleggers dan hun dollars snel in Bitcoin zullen omzetten om de waarde van hun snel in waarde afnemende dollars veilig te stellen, wat de waarde van Bitcoin snel zal opdrijven naar 1 miljoen dollar.

De weddenschap werd op 17 maart gestart nadat er onenigheid was ontstaan tussen Balaji en James Medlock. Medlock had oorspronkelijk getweet dat hij 1 miljoen dollar zou inzetten op de stelling dat de Amerikaanse dollar geen staat van hyperinflatie zou bereiken.

De voorwaarden van de weddenschap waren dat als de prijs van Bitcoin niet 1 miljoen dollar zou bereiken tegen 17 juni, Medlock 1 miljoen dollar zou ontvangen in de stablecoin USD Coin, samen met 1 BTC. Als de prijs van één Bitcoin echter tegen dezelfde datum op 1 miljoen dollar zou worden staan, mocht Balaji de 1 BTC en 1 miljoen dollar in USDC houden.

Balaji besloot de weddenschap vroegtijdig te beëindigen en meer te doneren dan hij had toegezegd. Hij gaf aan dat hij dit deed omdat hij “gelooft in het algemeen belang” en dat burgers niet langer kunnen vertrouwen op de publieke sector om hen te vertellen wanneer er iets mis is.

Vertrouwen in de economie neemt af

Toch lijkt het erop dat Balaji goede gronden had voor zijn voorspelling. Sinds hij de weddenschap is aangegaan zijn er al meerdere banken in de VS omgevallen. Uit de US consumer Confidence Index blijkt ook dat het vertrouwen in de Amerikaanse economie de afgelopen drie maanden met zo’n 5% is afgenomen.

Sinds de start van de coronacrisis is het vertrouwen in de Amerikaanse economie in een dalende trend terechtgekomen en is de inflatie alleen maar toegenomen.

Het zou zomaar kunnen zijn dat Balaji ooit nog zijn gelijk krijgt. De dollar en de Amerikaanse economie zijn normaal gesproken niet omver te krijgen, maar momenteel lijken ze toch instabiel. Hyperinflatie zou voor niemand goed zijn, maar Bitcoin zou er mogelijk wel van kunnen profiteren. In zo’n geval is het niet ondenkbaar dat Bitcoin 1 miljoen dollar waard wordt.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.