Stap in 1 minuut over naar het veiligste crypto platform

Download de app
Ape Coin (APE) Nieuws

Miljardair: ‘Virtueel landgoed is de domste shit ooit’

Bij elke vorm van innovatie en ontwikkeling zijn er mensen die er het nut niet van inzien. Dit gebeurt nu ook bij de verkoop van digitaal landgoed in de metaverse. Het kopen hiervan is misschien niet de beste investering volgens miljardair investeerder Mark Cuban (en dat is nog zacht uitgedrukt).

‘De metaverse is dom’

Mark Cuban is een fervent crypto investeerder, maar hij kan het nut van virtueel landgoed in de metaverse niet inzien. Het is volgens hem “de domste shit ooit”, zo vertelde hij in een interview met Altcoin Daily.

Hij vindt het een slimme zet van de mensen die hiermee op de proppen kwamen, want voor hen was het makkelijk geld verdienen. “Het was geweldig geld voor hen, maar dat was niet gebaseerd op nut,” zei hij. “In deze virtuele werelden kun je onbeperkte volumes creëren.”

In de echte wereld, buiten de metaverse, is onroerend goed natuurlijk ontzettend duur. Elke milennial in Nederland is of kent wel iemand die op dit moment problemen ervaart om een woning te vinden. Omdat ons land zo drukbevolkt en klein is, is dit vastgoed waardevol omdat grond een schaars is. Maar die schaarste zien we nog niet terug in de metaverse.

Miljairdars met hun uitspraken

Zoals benoemd in de intro van dit artikel, zijn er natuurlijk altijd tegenstanders van bepaalde vormen van innovatie. Wat voor de één erg waardevol kan lijken in de toekomst, is voor de ander nauwelijks iets waard. Om maar eens een voorbeeld erbij te pakken; miljardair Warren Buffet. Hij vertelde dat hij nog niet eens 25 dollar zou betalen voor alle bitcoins van de hele wereld.

Dit is natuurlijk wel een hele gewaagde uitspraak in een wereld waar alleen de bitcoinmarkt al bijna een half triljoen waard is. Waarschijnlijk zal iedereen behalve Warren Buffet deze deal aannemen, maar wie weet krijgt hij gelijk… of toch niet?

In 2022 zal digitaal vastgoed met 90% stijgen

Ook miljardairs kunnen het bij het verkeerde eind hebben. Een nieuwe studie van het Britse onderzoeksbureau Technavio deed onderzoek naar de vastgoedmarkt in de metaverse. Het bureau voorspelde dat de waarde van deze metaverse grondmarkt flink zal stijgen.

In het persbericht, dat Technavio niet eens een maand geleden publiceerde, stelt het bedrijf dat enkel de virtuele vastgoedmarkt in de metaverse zal stijgen met meer dan 5,37 miljard dollar in een periode van 4 jaar. Alleen al in het jaar 2022 verwacht het bureau nog een stijging van 90,74%. Dus we gaan zien wie gelijk heeft; Cuban of Technavio?

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Nederlandse crypto sector klaagt DNB aan om toezichtskosten

Na de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, is het nu de beurt aan De Nederlandsche…

9 uur geleden

Je bent nog op tijd, want dit is wanneer Bitcoin echt gaat knallen

Het universum kent veel onbeantwoorde vragen: waar komt het leven vandaan? Waar speelt Xavi Simmons…

12 uur geleden

Crypto analyse: Bitcoin maakt eerste rode candle van het jaar en vervolgt weg naar beneden

Drie dagen geleden is de maandelijkse candle van Bitcoin gesloten. In deze analyse werpen we…

13 uur geleden

Weekendcolumn: Hoe overtuig je de massa van Bitcoin?

Wat is de beste manier om de massa te overtuigen? Om duidelijk te maken wat…

13 uur geleden

Wie kent deze nog? BitTorrent zorgt voor stijging crypto van 12%

Cryptocurrency Tron (TRX) is vandaag met 12% gestegen en dat lijkt te komen door een…

16 uur geleden

Crypto recap 2 juni: rechtszaak tegen DNB en Nike brengt NFT’s uit

Iedere werkdag bespreken we de laatste ontwikkelingen binnen de crypto markt. Dit doen we aan…

1 dag geleden

Direct op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Download de app