Heb jij al 1 hele Bitcoin? Deze 1 miljoen investeerders wel

Volgens een analyse van Glassnode zijn er meer dan 1 miljoen walletadressen waar minimaal 1 hele Bitcoin op staat. Deze mijlpaal werd volgens het onderzoeksbureau dit weekend gehaald.

Goedkope Bitcoin in de aanbieding

De koers van Bitcoin is vorig jaar met meer dan 65% gedaald, maar sinds het begin van 2023 met ongeveer dezelfde kracht weer gestegen. Gedurende deze turbulente tijd is het aantal adressen met 1 hele Bitcoin juist gestegen. De opvallendste pieken waren tijdens grote crashes zoals in juni en op 11 november, de dag dat cryptobeurs FTX instortte.

In totaal zijn er vanaf begin februari 2022 maar liefst 190.000 volle Bitcoiners (voor een gebrek aan een beter woord) bijgekomen. Een paar maanden daarvoor was Bitcoin nog even 69.000 dollar waard, zijn aller hoogste punt ooit. Dat is niet het moment natuurlijk om Bitcoin in te slaan.

Wat is de betekenis van 1 miljoen Bitcoin adressen?

Hoewel het ronde getal van 1 miljoen lekker bekt en absoluut een nieuw record is, is het ronde getal van 1 Bitcoin arbitrair. Bij beide getallen hoort een kleine kanttekening. Een miljoen adressen betekent niet per se dat het om een miljoen investeerders gaat.

Veel crypto-investeerders hebben namelijk meerdere Bitcoin-adressen en andere adressen behoren tot grote bedrijven zoals exchanges. Zo heeft BLOX een paar grote adressen, en hebben Binance en Coinbase bijvoorbeeld ook meerdere adressen in bezig. Hier staan doorgaans grote sommen Bitcoin op.

Daarnaast zijn er grofweg 3 miljoen Bitcoins verloren. Deze staan op adressen waar niemand meer bij kan.

Geen sticker of stempel bij behalen 1 hele Bitcoin

Ook is het hebben van 1 hele Bitcoin een mooi streven, maar niets meer dan dat. Uiteindelijk gaat het om waar jij je goed bij voelt. Voel jij je goed met 10 euro in Bitcoin? Of vind je 100 euro wel genoeg? Of 100.000 euro? Dat is helemaal aan jou.

Staoshi Nakamoto stuurt je helaas geen sticker waar op staat dat je een hele Bitcoin verzameld hebt.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.