Miljonairs kopen massaal bitcoin, XRP en ether

Twee derde van alle miljonairs heeft al, of zal voor het einde van 2022 investeren in cryptocurrency’s. DeVere Group enquêteerde meer dan zevenhonderd miljonairs van over de hele wereld.

FOMO als grootste drijfveer

DeVere Group omschrijft zichzelf als één van ‘s wereld grootste, onafhankelijke, financiële adviesorganen. De adviesgroep hield een enquête onder vermogende klanten en 68% van de ondervraagden zegt al geïnvesteerd te hebben, of van plan zijn om te investeren voor het einde van 2022.

Nigel Green, de baas van DeVere Group zegt dat FOMO (fear of missing out) de grootste drijfveer is:  “Crypto kan net zo’n rol spelen voor geld als Amazon voor retail heeft gedaan. De ondervraagden willen duidelijk niet de laatsten zijn op de boot. ”

De toekomst is nu

De meer dan zevenhonderd respondenten komen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Japan, Qatar, Zwitserland, Mexico, Hong Kong, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Zuid-Afrika. Alle ondervraagden hebben minimaal 1 miljoen pond belegd.

Nigel Green: “Cryptocurrency’s zijn de toekomst van geld, en die toekomst is nu! Vermogende particulieren willen dit niet missen en zijn hun beleggingsportefeuilles aan het verrijken met deze digitale activa.”

Vijf belangrijke factoren

Hoewel FOMO de allergrootste drijfveer is om te investeren, zijn er nog vijf belangrijke factoren voor de klanten van DeVere.

Hij legt uit:

  1. Cryptocurrency is grenzeloos. Dit is perfect voor onze globale handel.
  2. De vierde industriële revolutie is digitaal. Digitale cryptocurrency horen bij onze steeds digitalere wereld.
  3. Cryptocurrency biedt ook echt oplossingen voor real-life problemen. Denk aan het efficiënter maken van internationale transacties, en vermogen geven aan de twee miljard unbanked (mensen zonder bankrekening) van de wereld.
  4. De wereld is er ook langzaamaan klaar voor, jongere mensen omarmen de nieuwe techniek vaker dan de oudere generaties.
  5. Last but not least, je ziet steeds meer institutionele beleggers investeren in cryptocurrency. Hierdoor komt hun institutionele kapitaal en institutionele expertise naar de cryptomarkt.

Nigel Green eindigt: “De wereldwijde enquête onderstreept een gerechtvaardigde internationale golf van crypto-optimisme.”

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.