Wall Street oudgediende Bill Miller pleit voor investeren in Bitcoin, vraag is groter dan aanbod

Bill Miller is de oprichter van investeringsbedrijf Miller Value Partners en een legende op Wall Street. Hij beargumenteert waarom hij bitcoin zo’n goede investering vindt, hij noemt BTC zelfs de best presterende asset in meerdere perioden.

Bullmarkt gaat met Biden door

Het financiële nieuws van CNBC lijkt een abonnement te hebben op bitcoin bullcases van grote investeerders. Fondsenbeheerder Miller was te gast en zei dat de vraag naar bitcoin het aanbod ruimschoots overtreft. Daarnaast gaf hij commentaar op de aandelenmarkten en wat hij verwacht van een Biden-administratie. ‘Ik denk dat de markt je vertelt dat de bullmarkt voortduurt,’ zegt Miller.

‘Ik denk dat de bullmarkt hier goed zal zijn voor groei en voor traditionele waarde. Ik denk dat het voordeel zal zijn om te waarderen. Het zal de FED een tijdje kosten, maar ze zullen de inflatie op twee procent krijgen. Dus groei zal niet zo schaars zijn. Zestig procent van de aandelen in de S&P zijn gedaald, dus er valt hier veel te kopen,’ voegt hij eraan toe.

Vraag is groter dan aanbod

Miller ging dus ook in op bitcoin:

‘Het bitcoin verhaal is heel eenvoudig, het is vraag en aanbod. Het is economie, niet 101, maar 0,01, wat het aanbod van Bitcoin is, groeit met ongeveer 2,5% per jaar, en de vraag groeit sneller dan dat, en er zal een vast aantal zijn.’

Hoewel Miller verwacht dat de bitcoin koers beweeglijk zal blijven, zegt hij dat de cryptocurrency er is om te blijven.

‘Het is erg vluchtig geweest, maar ik denk dat het uithoudingsvermogen van BTC op dit moment elke dag beter wordt. Ik denk dat de risico’s dat bitcoin naar nul gaat veel, veel lager is ooit tevoren. ‘

Alle grote banken en ondernemingen

In de afgelopen maanden hebben beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy en Square met meerdere miljoenen dollars gegokt op bitcoin. Ondertussen doet ook financiële dienstverlener PayPal mee na het aankondigen van ondersteuning voor bitcoin (en wat andere coins). Miller verwacht dat de trend van grote spelers die bitcoin kopen, zal doorzetten.

‘Ik denk dat elke grote bank, elke grote investeringsbank, elke grote vermogende onderneming uiteindelijk enige blootstelling zal krijgen aan bitcoin of iets dergelijks.’

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.